loader
Foto

Galerie foto

Exemple de reuşită, marţi, la „Destine ca-n filme”

În ediţia de marţi, 20 mai, de la ora 20.10, ați putut cunoaşte trei persoane care nu s-au dat bătute în viaţă, oricât de greu le-a fost.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

* TUDOREL MIHĂILESCU

Are 47 de ani şi, chiar dacă este greu de crezut, este un portar de fotbal fără o mână, pentru că aşa s-a născut - fără un braţ.

În copilărie, el reuşea să facă toate lucrurile pe care le făceau ceilalţi copii: se căţăra în copaci, înnota, mergea cu bicicleta, făcea atletism şi tenis de masă.

La 10 ani juca doar în meciurile amicale, pentru că doctorii nu-i dădeau viza medicală ca să joace oficial.

După Revoluţie nu a mai avut restricţii la viză, aşa că a început să joace în diverse echipe, până a descoperit Clubul de Fotbal “Frăţia Bucureşti”.

Înfiinţat în 2001, clubul funcţionează pe principiul egalităţii. În acest loc nu contează vârsta, rasa, religia, etnia sau handicapurile. Oricine poate să aibă un loc în echipa de fotbal, atâta timp cât este hotărât şi are talent.

* ANA CRISTINA ANDRIEŞ

Până la 13 ani a făcut gimnastică sportivă de performanţă la Şcoala Sportivă nr.2 din Bucureşti, avându-i ca antrenori pe Melania şi Mihai Gurlui. Când aceştia au plecat în Canada, au vrut s-o ia cu ei, iar singura modalitate era înfierea.

Părinţii Cristinei nu au fost de acord, iar ea a rămas în România. A schimbat mai mulţi antrenori, însă nu s-a putut adaptat tehnicilor acestora şi s-a decis să renunţe la gimnastică.

(w500) Destine ca

Destinul a făcut ca la nici 14 ani să descopere lumea circului, de unde nu a mai plecat. Acum, Cristina reprezintă cu mândrie Circ&Variete Globus, având un palmares impresionant de premii naţionale şi internaţionale.

* DOREL ONACA

Supranumit şi "salvatorul marinarilor", Dorel a preferat întotdeauna viaţa plină de adrenalină. Sute de marinari aflaţi în situaţii reale de reţinere, sechestrare sau arrest s-au întors acasă la cei dragi datorită acţiunilor sale de salvare.

Nu crede că este un om providenţial, ci doar unul care munceşte mult, cu multă conştiinciozitate şi dăruire.

(w500) Destine ca

Un singur lucru nu-i place să facă: să-i scoată din adâncul apelor pe cei care nu mai pot fi scoşi vii. Iar asta, pentru că îşi doreşte să nu se mai întâmple accidente. Însă, pentru familiile îndoliate, face acest lucru cu compasiune şi fără remuneraţie.

***

Emisiunea „Destine ca-n filme” a putut fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...