loader
Foto

Galerie foto

„Exclusiv în România”, pe urmele marilor personaje istorice

Pornind de la Mănăstirea Dealu, unde se află înmormântat capul voievodului, până la Palatul Suţu, unde am văzut adevăratul chip al lui Mihai Viteazul, am descoperit întreaga poveste a reconstrucţiei fizionomiei domnitorului, duminică, 8 mai.

 

„În noul episod pornim, cu metode criminalistice, pe urmele marilor personaje istorice ale Românei”, ne-a lansat Cristian Tabără invitaţia pentru duminică, 8 mai, ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

Istoricul Adrian Majuru, împreună cu medicul legist Octavian Buda şi cu ajutorul sculptorului Radu Tudor Panait au realizat, începând cu anul 2017, reconstrucţia fizionomiei lui Mihai Viteazul.

(w882)

(w882)

Întreaga muncă de reconstrucţie a pornit de la un set de fotografii şi măsurători antropometrice realizate prin anii 1917-1920 de antropologul Francisc Reiner.

(w882)

După o scurtă istorie a unor reconstrucţii faciale celebre în lumea întreagă, am descoperit, pas cu pas, întreaga poveste a reconstrucţiei chipului lui Mihai Viteazul, pornind de la Mănăstirea Dealu, acolo unde se află înmormântat capul voievodului, până la Bucureşti la Palatul Suţu, unde am văzut adevăratul chip al lui Mihai Viteazul.

(w882)

(w882)

(w882)

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...