loader
Foto

Eveniment organizat de TVRi şi Asociaţia germano-română ATHENEUM

Sâmbătă, 12 decembrie, la Muzeul Filmului din Düsseldorf, Germania

 

TVR Internaţional şi Asociaţia germano-română ATHENEUM organizează sâmbătă, 12 decembrie, la Muzeul Filmului din Düsseldorf, proiecţia reportajului “Călătorie muzicală în România”, film produs de Sandrino Gavriloaia (imaginea: Andrei Coruţ, montajul: Marius Ruşitoru).

Este vorba despre un documentar de 90 de minute, realizat din cele 5 episoade difuzate la începutul acestui an sub genericul “Reportajele TVR Internaţional” şi tradus în germană de Monika Băluţescu sub titlul: “Musikalische Reise durch Rumänien”.

Filmul surprinde călătoria în ţara noastră a unui grup de muzicieni, membri ai corului german “Res Musica”. Muzica germanilor, risipită cu dărnicie pe tot parcursul acestei călătorii culturale, a fost un dar pentru România şi un semn de preţuire faţă de o ţară care abia acum începe să fie descoperită la adevărata valoare de către ceilalţi membri ai comunităţii europene.

(w882)

Evenimentul de la Muzeul Filmului din Düsseldorf, va fi urmat de un mini-recital “Trei parale”, formaţie care evoluează şi în producţia tv menţionată.

Programul din decembrie de la Düsseldorf face parte dintr-o suită amplă de manifestări ale Asociaţiei ATHENEUM proiectate sub genericul “În aşteptarea Crăciunului…”. Corul de copii şi tineret al Bisericii Sf. Nicolae din Braşov şi formaţia “Trei parale” din Bucureşti vor susţine mai multe concerte de colinde şi muzică tradiţională, va fi organizată o expoziţie de carte românească, iar în cadrul unei slujbe ortodoxe româneşti se vor reuni membri marcanţi ai comunităţii noastre din landul Rhenania de Nord-Westfalia.

Mai multe informaţii despre seria de reportaje AICI.

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...