loader
Foto

Emisiunea Replay difuzează ediţia specială „Steaua 86”

La împlinirea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, Replay a avut o ediţie specială, în care au fost invitați  steliştii care au jucat la Sevilla, dar şi  fanii clubului. Sâmbătă, 7 mai,  la TVR 2 ( 14:10 ) şi TVR HD (21:30).

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Într-o seară de mai, în 1986, niște băieți din România ajungeau în vârful Europei. Învinșii lor?  Campionii Spaniei. În marea finală din 7 mai, disputată la Sevilla, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, Steaua a înfruntat FC Barcelona, antrenată de englezul Terry Venables.

La finalul a 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0, iar, la penalty-uri, Marius Lăcătuș și Gabi Balint au transformat, în timp ce portarul Helmuth Duckadam a intrat în istorie ca primul, și singurul, până acum, care a apărat patru lovituri de departajare.

Replay, cea mai îndrăgită şi cunoscută emisiune sportivă despre istoria fotbalului, îi dedică acestui moment de aur o ediţie specială, la care ne vom întâlni cu membrii echipei din 7 mai 1986, dar şi cu cei mai înfocaţi fani ai echipei, care au venit din oraşele, la Bucureşti, special pentru această ediţie. În platoul emisiunii, Marian Olaianos şi Marius Mitran îi vor avea invitaţi pe Emeric Jenei, Gabi Balint, Helmuth Duckadam şi Teoharie Coca-Cosma.

„O singură dată se împlinesc 30 de ani de la şi e normal ca Replay – singura şi cea mai cunoscută emisiune despre istoria fotbalului – să vorbească despre acest moment important.  E dificil, după atâţia ani, să vii cu ceva nou, însă noi vom aduce în faţa telespectatorilor imagini de arhivă, nemaivăzute până  acum, cu echipa Steaua. Este vorba despre 20 de minute dintr-un documentar, realizat de Armată, în sezonul 84-85, şi care ne prezintă drumul echipei spre Cupă, antrenamentele...  plus alte lucruri pe care prietenii emisiunii le vor putea vedea, în premieră, sâmbătă”, spune jurnalistul Marian Olaianos, gazda emisiunii.

În ediţia din 7 mai, vom afla de la membrii echipei Steaua cum au văzut ei cele 120 de minute, din mijlocul terenului, cum s-au pregătit pentru finală, dar şi ce superstiţii au avut. „Jenei ne va spune, de exemplu, de ce a vrut ca soţia lui să stea la hotel şi să să nu vină cu el la finală”, adaugă Marian Olaianos. Vom trece şi în partea cealaltă, în grupul microbiştilor care au trăiat finala în faţa televizorului şi îl vom cunoaşte pe unul dintre cei mai mari fani ai echipei de fotbal, cel care deţine muzeul virtual Steaua şi care a venit la Replay cu biletul şi programul meciului din 1986.

***

Ediţia specială Replay - Steaua 86 va fi difuzată sâmbătă, 7 mai, pe TVR 2 (ora 14:10 şi, în reluare, de la 00:10), TVR HD (ora 21:30) şi online, pe TVR+.


***

„Replay este o poveste ea însăşi. E o emisiune care m-a invitat să intru într-un joc adevărat, cu tot ceea ce am trăit după mai bine de trei decenii pe stadioane şi 20 de ani de presă. E meritul lui Marian că ştie să caute firul istoriei, că are răbdare să mă asculte şi că mă crede pe cuvânt", spune Marius Mitran. "Replay e tot ceea ce nu au mulţi, emoţie, siceritate şi respect faţă de ce a fost fotbalul cândva. Pentru noi doi, este o poartă spre altădată pentru spectatorii de azi. Şi asta e enorm!".

„Cineva m-a întrebat cândva care e reţeta succesului pentru Replay. Răspunsul poate fi complex şi ne-ar lua mult timp", recunoaşte Marian Olaianos. Moderatorul însă nu se lasă bătut. „Simplificat, arată aşa: Replay este o emisiune în care încerc să dau pe ecran ceea ce aş vrea să văd eu acasă, ca telespectator".

 

 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.