loader
Foto

Eda Marcus şi Costin Deşliu vă invită la un program maraton în 31 decembrie

Pe parcursul a 11 ore, Televiziunea Română îşi aniversează ziua la TVR 2 cu programul "TVR 60" - şi cu cele mai valoroase înregistrări din Arhiva sa.

 

Edițiile TVR 60 sunt disponibile online pe TVR+.

În 31 decembrie, la împlinirea a 60 de ani, la TVR 2 puteţi urmări cu începere de la ora 7.00 dimineaţa, un program aniversar maraton produs de Cosmin Dumitru şi prezentat de Eda Marcus şi Costin Deşliu.

Pe parcursul a 11 ore de emisie vă veţi putea delecta cu selecţiuni din cele mai îndrăgite şi de succes programe ale Televiziunii Române de-a lungul anilor: emisiuni pentru copii, emisiuni-concurs, matinee teatrale, emisiuni-magazin, umoristice, emisiuni folclorice şi de muzică uşoară,  cântece de petrece şi de voie bună.

Veţi revedea materiale antologice din Arhiva de Aur semnate de corifei ai Televiziunii Române precum: Valeriu Lazarov, Alexandru Bocănet, Tudor Vornicu, Dan Mihăescu sau Titus Munteanu, cu mari actori: Amza Pellea, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Ștefan Bănică, cântăreţi: Maria Ciobanu, Ion Dolănescu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, oameni de cultură: Nichita Stănescu, Ana Blandiana...

Aşadar, în 31 decembrie, TVR 60 vă aduce:

De la ora 7.00  - emisiuni pentru copii - cu Poveşti de-ale lui Moş Crăciun despre o casă de turtă dulce, cu Toma Caragiu, Angela Similea, Florin Piersic şi cu Amintiri din vremea lui Aşchiuţă şi a căpitanului Val-Vârtej iar de la ora 8.00 alte emisiuni - de la „Club Anda” la „Ba da, ba nu” şi spectacole de umor şi pantomimă.

De la ora 9.00 trecem în revistă emisiunile concurs: Floarea din grădină, Steaua fără nume şi Şcoala vedetelor, iar de la ora 10.00 ne reamintim de matineele teatrale - urmărind „Carré de dame”, cu: Leopoldina Bălănuţă în cvadruplu rol.

De la 10.30 revedem recitaluri de excepţie pe scena Cerbului de Aur, de la 11.10, urmărim secvenţe memorabile din „Gala lunilor”, emisiune realizată de Alexandru Bocăneţ şi Ovidiu Dumitru, de la 11.50 ne reamintim de cupluri de aur ale variete-ului românesc, iar de la 12.10 sunt programate melodii populare filmate în decor hibernal.

Selecţiuni din emisiunile magazin ale TVR precum „La sfârşit de săptămână”, „Album duminical”, „Video-Magazin” sau „De la egal la egal, amical” sunt programate de la 12.50 urmate, de la 14.00 de Cântece de petrecere cu Romica Puceanu şi invitaţii săi: Telly Savalas, Jean Constantin, Ştefan Bănică.

Ultimele trei ore ale acestui program maraton sunt dedicate - de la 15.00 selecţiunilor din Paginile antologice de umor, de la ora 16.00 Cântece de petrecere iar de la ora 17.00 şlagăre şi umor românesc.

 
Comori țesute: o călătorie prin frumusețea costumelor din Moldova

Descoperim esența tradițiilor și simbolurilor ce definesc fiecare regiune a României, într-un periplu dedicat portului popular.

Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...

“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...