loader
Foto

E Vremea Ta. Anul 2023, cel mai călduros din istorie | VIDEO

Concentraţiile actuale de dioxid de carbon din atmosferă sunt fără precedent, iar 2023 va fi în mod sigur cel mai cald an din istoria înregistrată. Serviciul european Copernicus a publicat buletinul lunar, în plină desfăşurare a negocierilor de la Conferinţa pentru climă din acest an, COP28. Mai multe, în emisiunea "E Vremea Ta", de luni până duminică, la TVR 2.

 

Noiembrie a continuat şirul lunilor record din acest an - atât referitor la temperatura la nivelul suprafeţei terestre, cât şi la cea la suprafaţa oceanului.

Astfel, 2023 va fi cel mai călduros an înregistrat vreodată, potrivit serviciului european pentru schimbările climatice Copernicus. Iar oamenii de știință avertizează că planeta va continua să se încălzească atâta timp cât și emisiile de gaze cu efect de seră sunt în creștere. 2023 a fost un an al recordurilor din punct de vedere al climei, lună de lună fiind înregistrate temperaturi mai mari. Climatologii au avertizat cu această ocazie că perioadele de secetă severă, vor continua în condițiile în care emisiile de gaze cu efect de seră sunt în creștere.

Detalii şi explicaţii, în interviuri în exclusivitate, vom afla în emisiunea "E Vremea Ta", de la Samantha Burgess - director adjunct al Serviciului Copernicus pentru Schimbări climatice şi Vincent-Henri Peuch - director al Serviciului Copernicus de Monitorizare a Atmosferei. Realizator Cristina Dănilă.

Negocierile au fost intense la conferinţa pentru climă din acest an, în contextul crizei climatice globale. COP 28 este programată să se încheie pe 12 decembrie. În ediţia din această seară "E Vremea Ta" aflăm şi ultimele noutăţi din Dubai, de la climatologul Roxana Bojariu, prezentă la COP28.

​Schimbările climatice şi problemele de mediu sunt în atenţie în ediţiile emisiunii „E Vremea Ta", 7 zile din 7, la TVR 2. Ediţiile de luni sunt dedicate, încă de la debutul emisiunii, în 2016, problemei schimbărilor climatice şi sunt realizate de Cristina Dănilă. În 2022 a fost primul jurnalist român care a participat la o Conferinţă ONU privind schimbările climatice, COP27.

În fiecare luni aflăm ce arată studiile experţilor despre clima globală în rubrica "dicţionarul schimbărilor climatice", iar lunar, concluziile rapoartelor Serviciului Copernicus în rubrica "starea planetei".

În fiecare zi, echipa de jurnalişti caută cele mai noi informaţii despre climă, mediu și alte domenii conexe, tot ceea ce influenţează sănătatea planetei noastre. De luni până vineri la ora 18:50, sâmbătă şi duminică la 18:55.

Realizatorii ediţiilor zilnice sunt: Cristina Dănilă (luni), Laurenţiu Mandu (marţi şi miercuri), Adrian Bănuţă (joi), Raluca Arvat (sâmbătă), Roxana Iordache (vineri şi duminică). Producător: Raluca Stroe Brumariu

Prezentatorii emisiunii:  Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

 
„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...

Antonio Colamonici: Am crescut împreună cu lotul României de canotaj

„Mai important decât medaliile este faptul că eu şi echipa României am crescut împreună. În viitor nu este vorba numai despre medalii, scopul ...