loader
Foto

Galerie foto

Din 7 octombrie, TVR 3 vă invită în „Regatul sălbatic”

În fiecare sâmbătă, de la ora 9.30, noua producție vă călăuzeştede-a lungul a 12 ediţii în mijlocul naturii şi trage un serios semnal de alarmă asupra necesității urgente de protecție și conservare a ei.

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

„Regatul sălbatic” este despre natură, a cărei protecţie şi conservare a devenit o urgenţă. Informaţiile ştiintifice actuale pot preveni distrugerea iremediabilă a naturii, trebuie doar să le cunoaştem.

Acesta este şi scopul noului program - de a explica mecanismele ce provoacă degradarea naturii. Pentru că, aşa cum declară producătorul Enea Ovidiu Mihai: „responsabilitatea faţă de natură se învaţă şi vine odată cu cunoaşterea, iar provocarea constă în realizarea tranziţiei de la responsabilitatea restrânsă pe care o are publicul faţă de natură, limitată la sfera casei unde locuiesc, la responsabilitatea extinsă, faţă de întreaga natură”.

Urmărind poveştile spuse la „Regatul sălbatic”, telespectatorii vor înţelege că animalele şi plantele au viaţă, comportament şi nevoi particulare, că au caracter, utilitate şi chiar libertate – toate acestea trebuind să fie respectate.

La „Regatul sălbatic”, „animalele sălbatice au fost filmate non-intruziv, pentru a le surprinde comportamentul în sălbăticie în propriile habitate, în pădurile din România, în habitate controlate sau în semilibertate (Parcuri Naturale, arealuri de protecţie, etc), începând din Delta Dunării şi de la Malul Mării Negre, până la golul alpin de pe crestele Carpaţilor”, mai explică producătorul.

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.