loader
Foto

Despre artă asiatică, educaţie muzicală, o gală de premiere şi alte noutăţi

Cu Liana Stanciu  la „Arte, carte şi capricii”-  vineri, de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD şi online, pe TVR+ .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Arta purifică sufletul de praful vieţii de fiecare zi
, spunea Pablo Picasso – aşa că în această vineri, de la ora 21.00, Liana Stanciu vă reaminteşte că Arte, carte şi capricii este locul de întâlnire cu oameni care dăruiesc frumosul, pentru ca praful să nu se aştearnă asupra existenţei noastre.

Un astfel de exemplu îl reprezintă artiştii, oameni sensibili, care nu pot rămâne indiferenţi la greutăţile colegilor de breaslă. Este motivul pentru care Margareta Pâslaru a invitat 22 de actori, împreună cu Grupul SOUND, să înregistreze un compact disc dedicat cineaştilor vârstnici, retraşi din cinematografie. Pentru ei, Stelele filmului cântă. Iar doi dintre artiştii care au participat la acest proiect generos şi apar pe CD, sunt invitaţi în platoul emisiunii Arte, carte şi capricii. Este vorba de Dorina Chiriac şi Marius Manole care stau de vorbă cu Liana Stanciu despre teatru şi despre viaţă.

Un alt exemplu este Ludovic Armin Cora, un important muzician român, care şi-a construit cariera în străinatate şi a decis să revină în România şi să contribuie la îmbogăţirea şi dezvoltarea patrimoniului cultural prin educaţie muzicală. Astfel, a decis înfiinţarea unei Academii de Muzică la Sinaia, unde să predea caţiva dintre cei mai mari profesori de profil din lume. Primul masterclass al acestei noi şcoli a început în septembrie, cu cursanţi din Japonia, Regatul Unit, Belgia, China şi Romania, dar şi cu participarea lui Gordon Hunt, solo oboist al London Philharmonia. Cel de-al doilea masterclass a avut loc în noiembrie la Braşov, iar acum, la Arte, carte şi capricii îl puteţi cunoaşte pe fondatorul acestui inedit şi îndrăzneţ proiect, Ludovic Armin Cora.

De peste 50 de ani, actorul Candid Stoica apare  în nenumărate spectacole, scenete de televiziune şi filme. Dar la cei 80 de ani pe care îndrăgitul actor tocmai i-a implinit, a lansat încă două cărţi: “Ridi Pagliaccio”,  volumul 3, şi “Cronici cu spini de trandafiri”. Apoi, sărbătoritul a urcat pe scena Teatrului de Comedie, pentru a interpreta rolul Traian Necşulescu în piesa ESCU, de Tudor Muşatescu.

Casa Râşnoveanu din Bucureşti, o clădire construită în 1898 ca reşedinţă a familiei boierului Râşnoveanu, a devenit cea mai nouă galerie de artă deschisă în Bucureşti – ALERT ART. Aflaţi mai multe în această ediţie de Arte, carte şi capricii.

 

Dacă nu ştiaţi, BUTOH este o formă de teatru-dans japonez, cunoscută pentru contolul absolut al corpului. Fascinat de această artă asiatică, dansatorul, coregraful şi regizorul Constantin Enache a ales ca temă pentru lucrarea sa de master dansul Butoh, şi toate aspectele sale... surprinzătoare. 

Până în urmă cu opt ani, Uniunea Artiştilor Plastici decerna, anual, premii plasticienilor din întreaga ţară. Apoi, din 2007, din motive financiare, asupra acestor distincţii s-a aşternut tăcerea. Aşa că, nu mică a fost mirarea multora când, după 8 ani, Uniunea Artiştilor Plastici a acordat, din nou, premiile anuale. Cum a fost, după această îndelungată pauză, şi… ce se mai întâmplă cu Uniunea în ţară, aflaţi în această vineri la Arte, carte şi capricii – de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, dar şi online, pe portalul video TVR+.

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...