loader
Foto

Galerie foto

Delia Vasiliu – „Rețeaua vieții pentru nou-născuți”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 septembrie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

Delia Vasiliu este o eroină al cărei destin a fost transformat în ziua în care soțul său a trecut printr-o grea cumpănă, în urma unui accident AVC. Atunci, a dorit să lege numele lui de bine, de frumos și de șanse.

După ce a lucrat în sistemul bancar timp de 20 de ani, întâlnirea cu medicii de terapie intensivă a convins-o să își dedice viața unui nou proiect, sub sloganul „Ajută-ne să ajutăm”, dedicat secțiilor de terapie intensivă din maternități. Protagonista reportajului care deschide seria celui de-al doilea sezon al campaniei „Omul anului” 2024 este omul din spatele câtorva zeci de proiecte dedicate bebelușilor născuți prematur, care au nevoie urgentă de intervenție de specialitate în secții de terapie intensivă.

(w882) B_2024_SEP

Proiectele sale au dus la renovarea și dotarea maternităților din mai multe orașe din țară și includerea lor în sistemul de telemedicină, care permite colaborarea între medici din diferite spitale și investigații în timp real, de la distanță. Acum, Asociația Cristi Vasiliu lucrează pentru construirea de la zero a unei noi secții ATI Nou-Născuți la SCJU Târgu-Mureș, un proiect în valoare de 6 milioane de euro.

Delia Vasiliu este propunerea Televiziunii Române pentru titlul de „Omul anului” de vineri, 27 septembrie. O cunoaştem de la ora 18.30, în primul episod al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Rețeaua vieții pentru nou-născuți” este titlul reportajului care ne spune povestea ei. Despre emoţionanta ei poveste discută, în studio, moderatorii Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci şi cei doi invitaţi ai ediţiei, actriţa Monica Davidescu şi sociologul Gelu Duminică.

(w882) B_2024_SEP

***

După ce, în primăvară, am aflat 20 de poveşti incredibile şi i-am cunoscut pe protagoniştii acestora, alți 20 de eroi vor fi prezentați în sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Începând din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.30, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portrete ale campaniei: oameni-poveste și întâmplări impresionante, oameni care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile lor. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...