loader
Foto

Galerie foto

Cristian Hadji-Culea, la „Nocturne”: „Şcoala de teatru îţi dă un lucru fundamental – o lume în care să nu faci decât asta. E un laborator minunat!”

PROMO

Biografia sa bogată e mărturia atâtor spaţii în care a creat: Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Odeon din Bucureşti, Teatrul Bulandra din Bucureşti, Teatrul Naţional din Cluj etc. Cristian Hadji-Culea, fost preşedinte al Televiziunii Române în perioada 1998-2002, actualmente directorul Teatrului Naţional din Iaşi, este invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, pe TVR 1.

 

Serile de luni sunt dedicate întâlnirilor „Nocturne” - reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale. Pe 11 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1 ne întâlnim cu o personalitate care, de-a lungul anilor, şi-a demonstrat valoarea atât pe plan artistic, cât şi managerial. Invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne” este Cristian Hadji-Culea, fost preşedinte al Televiziunii Române în perioada 1998-2002, actualmente directorul Teatrului Naţional din Iaşi (din anul 2006).

Despre televiziune crede şi astăzi că „nu poţi rezista, dacă nu te impui”. În timpul mandatului său de preşedinte-director general, a luat naştere postul TVR Cultural, ulterior desfiinţat. „Am zis că trebuie să spargem puţin obişnuinţa televiziunilor generaliste”, a subliniat Cristian Hadji-Culea în dialogul cu Marina Constantinescu.

(w882) Nocturne,

Marea dragoste, şi cea care i-a oferit cele mai mari satisfacţii, a fost teatrul. În 1976 a absolvit Facultatea de Teatru, secţia regie, în cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A terminat studiile ca şef de promoţie, dar puţină lume ştie că, în anul I, a rămas repetent. La ce materie şi care a fost motivul, va mărturisi chiar el în emisiune.

„Şcoala de teatru îţi dă un lucru fundamental: o lume în care să nu faci decât asta. E un laborator minunat”, consideră Cristian Hadji-Culea. Vom descoperi mai multe urmărind „Nocturne”, la TVR 1, luni, de la ora 23.00.

​Proaspăt absolvent, a fost imediat angajat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, oraşul în care s-a simţit cel mai liber, dar pe care l-a părăsit pentru Bucureşti, pentru a regiza la Teatrul Mic. Biografia sa bogată e mărturia atâtor spaţii în care a creat: Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Odeon din Bucureşti, Teatrul Bulandra din Bucureşti, Teatrul Naţional din Cluj etc.

„Întotdeauna mi-am ales piesele pe care nu ştiam să le fac”, mărturiseşte regizorul. De ce? Ne va explica luni seară, la „Nocturne”.

(w882) Marina Con

S-a povestit, s-a râs, s-au depănat amintiri și s-au stabilit valori. Iar una dintre cele mai importante rămâne prietenia, sub semnul căreia a fost realizată această ediție „Nocturne”. Poate şi de aceea, invitatul Marinei Constantinescu concluzionează: „Orice relație umană, fără respect, nu e validă”. (Cristian Hadji-Culea)

credit foto: TVR

 

 
Lari Giorgescu:

Lari Giorgescu: "Libertatea e o formă de destin"

publicat: Joi, 21 Noiembrie 2024

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10:00, "Mic Dejun cu un Campion" ne propune o ediţie eveniment care aduce în lumina reflectoarelor un actor pe ...

În cel de-al şaselea episod al seriei documentare „Deceniul ascuns”, difuzat sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 17:00, la TVR Cultural, Alexandru ...

Despre pasiuni și motivație la ”Destine ca-n filme”

Constantin Popovici poate fi considerat un ”nomad modern”, care a trecut de la sportul de performanță la artă și la cliff diving, iar Mihai Sarca ...