loader
Foto

Costin Deşliu: „Eroii terenului sunt cei care își dau sufletul pentru sport, indiferent de notorietatea lor”

PROMO

„Eroii terenului”, „Campion la microfon”, „Ora de ştiri”... sunt câteva dintre noutăţile pe care postul TVR Sport ni le aduce în grila de toamnă. Jurnalistul Costin Deşliu ne spune ce implicare are el în aceste noi emisiuni pe care le putem urmări la postul de sport al Televiziunii Române.

 

Tocmai a început grila de toamnă TVR Sport. Tu ce noutăţi ne aduci? Ce proiecte ai în noua grilă? Detaliază, te rugăm.

În grila nouă avem proiecte exclusive, cum ar fi o emisiune săptămânală tip podcast, dedicată sportivilor români, care va explora parcursul lor și eforturile din spatele succesului. O noutate deosebită este și „Ora de Sport”, singurul jurnal de sport de 45 de minute din presa noastră, unde echipa noastră de experți va discuta momentele cheie ale meciurilor și competițiilor.

Cine este „Campion la microfon”? Pe cine vom descoperi în noul format – podcastul TVR Sport?

„Campion la microfon” este un nou podcast marca TVR Sport, unde vom avea ocazia să descoperim campioni de renume, antrenori, dar și oameni din culisele marilor competiții. Prin acest format, vom aduce în fața microfonului personalități din sportul românesc, care își vor împărtăși poveștile, experiențele unice și lecțiile de viață. Fiecare episod va fi o călătorie inspiraţională, în care vom explora provocările și reușitele celor care trăiesc și respiră sportul.

(w882) Costin Des

„Eroii terenului” e un al proiect al grilei noi a postului TVR Sport. Pentru tine, cine sunt eroii terenului şi de ce?

„Eroii terenului” sunt cei care își dau sufletul pentru sport, indiferent de notorietatea lor. Pentru mine, eroii terenului sunt sportivii care se dedică zi de zi antrenamentelor, depășind limite fizice și mentale, pentru a aduce bucurie și inspirație fanilor. Sunt și antrenorii care îi formează și îi motivează, cei care își petrec ore întregi făcând strategii și lucrând din umbră.

Care e cea mai frumoasă ştire pe care ţi-ai dori să o prezinţi în Ştirile TVR Sport?

Calificarea României la Campionatul Mondial din 2026!

Principala emisiune informativă în direct a postului, cu cele mai fierbinţi subiecte din sport analizate de specialişti, declaraţii de ultimă oră, exclusivităţi e în fiecare seară la TVR Sport. Pentru tine când e „ora de sport” şi cum se desfăşoară ea?

Pe lângă „Ora de Sport” de la ora 21.00 de pe TVR Sport, ora mea de sport este după ce îl las pe Dima la grădiniţă. Am fix o oră liberă, de care profit să îmi fac antrenamentul de fitness. Iar orele de sport din weekend sunt alături de Dima, când mergem chiar la sală împreună sau la o tură de Herăstrău cu bicicletele.

(w882) Costin Des

În ce oraş ai prefera să trăieşti, dacă ai putea să alegi mâine? De ce?

Dacă aș putea alege mâine, mi-ar plăcea să trăiesc la Barcelona. Are un climat blând tot anul, ceea ce ar face să fie ușor de explorat și de bucurat de plajă sau de munți în același loc. În plus, pasiunea pentru sport e mereu prezentă acolo – de la meciurile pe Camp Nou până la activitățile de pe mare sau pistele de biciclete.

(w882) Costin Des

Care e prima ta amintire legată de sport, transmisiuni sportive, eveniment sportiv, la care ai participat sau pe care l-ai urmărit?

Nu aveam nici 10 ani. În 1989 am fost cu tata în tribunele arhipline din Ghencea, când Steaua câştiga cu 4-0 în faţa lui Galatasaray, în semifinalele Cupei Campionilor... Ce vremuri!

***

Despre Grila de toamnă TVR Sport

Grila de toamnă TVR Sport vine, din această toamna, cu noutăţi. De luni până vineri, de la ora 10.00, cele mai proaspete informaţii din sport le aflăm din jurnalul „Sport Express”, iar de la 13.00, acestea sunt prezentate detaliat la „Ştirile TVR Sport”, jurnalul prezentat în direct, alternativ, de vedetele postului, jurnaliştii TVR Costin Deşliu, Tudor Furdui, Cristi Mîndru, Eda Marcus şi Cosmin Băleanu – jurnalist cu experienţă, cel mai recent membru al echipei TVR Sport.

De la 15.30 vedem „Sports Replay”, emisiune de rezumate ale competiţiilor transmise de TVR Sport: volei, rugby, nataţie, polo, hochei pe gheaţă, handbal, etc.

Seara începe cu podcasturile „Campion la microfon”, de la ora 20.00, emisiune ce ne prilejuieşte întâlniri cu personalităţi din lumea sportului, interviuri în exclusivitate cu legende, dar şi campioni actuali, conducători de cluburi. Iar de la 21.00 începe „Ora de sport”, emisiune informativă în direct, cu cele mai fierbinţi subiecte din sport analizate de specialişti, declaraţii de ultimă oră, exclusivităţi.

Tot de luni până vineri, de la ora 22.00 cunoaştem „Eroii terenului” din interviurile şi reportajele cu şi despre personalităţi din sport.

„Marile meciuri” se văd tot la TVR Sport! În fiecare duminică seară, începând cu ora 20.30, cunoscutul jurnalist sportiv Ionel Stoica, alături de invitaţi din lumea sportului prefaţează, analizează şi, uneori, comentează meciurile memorabile ale Naţionalei, de-a lungul anilor.

 

foto: Costin Deşliu - arhivă personală

 
Interviu cu prof. univ. dr. Gabriel Popescu: Dacă iei antibiotice când nu este necesar, nu ai nici un beneficiu, dar riști toate efectele nedorite ale acestora

Prof. dr. Gabriel Popescu, medic de boli infecțioase la Institutul „Matei Balș” din București, explică, într-un interviu acordat tvr.ro, că două ...

Legalizarea consumului de droguri este justificată? Bullying-ul nu ar trebui pedepsit? Dezbaterile „Născuţi în libertate” continuă la TVR 2

Se dovedesc reprezentanţii Iaşului buni oratori? Aflăm urmărind noua ediţie a emisiunii  „Născuţi în libertate”, luni, 28 octombrie, de la ora ...

Poveștile românilor excepţionali, la „Prezențe românești”

Românii specialiști din diverse domenii, precum educația, medicina, psihologia, psihiatria și artele, au un impact semnificativ în multe țări, ...