loader
Foto

Concertul Regal Caritabil - în direct la TVR 3

Joi, 25 octombrie, de la ora 19.00, urmăriţi în direct de la Ateneul Român cea de-a unsprezecea ediţie a evenimentului organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

 

Susţinut anual, în ziua de 25 octombrie, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive şi de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse din sponsorizări şi donaţii au însumat peste 1.300.000 de euro, o investiţie făcută în viitorul artistic al României.

Pe 25 octombrie 2018, pe scena Ateneului Român, se reunesc muzicieni de valoare din noua generaţie, care se bucură de recunoaştere internaţională: violonista Anna Tifu, pianistul Mihai Diaconescu şi dirijorul Constantin Adrian Grigore. Programul evenimentului celebrează ultimii 100 de ani de cultură românească.

Organizat anual, începând din 2008, de către Fundația Principesa Margareta României, Concertul Regal Caritabil a avut loc în mod tradițional în ziua de 25 octombrie, cu ocazia aniversării Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Fiecare ediţie a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroşi muzicieni ai momentului şi mari orchestre, în susţinerea tinerilor talentaţi artişti români.

 

 
Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.

Panteonul, gloria Romei

Panteonul, gloria Romei

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Cel mai complex și bine păstrat monument din Roma, primul de felul său al Antichității, este uimitorul Panteon. Spațiul original, vast și ...

Limba română, credința și tradițiile românești prețuite peste ocean (I)

Un grup de români din Connecticut, hotărâți să mențină vie cultura și tradițiile românești peste ocean, au înființat organizatia non-profit ...