Pe 6 noiembrie, de la ora 22.45, TVR 1 şi TVR HD au difuzat tradiţionalul Concert Regal, unul dintre cele mai longevive şi de succes evenimente caritabile din România.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.
Concertul Regal de strângere de fonduri de la Ateneul Român a ajuns la cea de-a noua ediţie. Evenimentul de anul acesta, desfăşurat la aniversarea de 95 de ani a Majestăţii Sale Regelui Mihai, i-a avut ca protagonişti pe violonistul Roman Kim, dirijorul Tiberiu Soare şi Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României. Telespectatorii TVR 1 şi TVR HD au fost invitaţi la un spectacol încărcat de magie, cu o prestaţie muzicală de excepţie din repertoriul lui Niccolo Paganini, pe 6 noiembrie, de la ora 22.45.
Numit de presa din România „cyborg-ul viorii", excentricul Roman Kim şi-a făcut apariţia pe scenă purtând faimoşii ochelari proiectaţi chiar de el, pentru a obţine o distorsiune spaţio-temporală, care să îi permită să îşi urmărească mişcările mâinii stângi cu încetinitorul. În cadrul Concert Extraordinar în beneficiul Fundaţiei Principesa Margareta a României, Roman a ales să interpreteze „Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Re Major" al lui Paganini, cel care i-a influenţat cel mai mult arta, atât ca personalitate, cât şi din prespectiva interpretării şi compoziţiei. Interpretarea sa impresionantă arată că a studiat în detaliu tehnica marelui geniu şi şi-a însuşit pasiunea acestuia pentru perfecţiune.
Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României oferă un singur concert pe an, o ocazie extraordinară de a-i asculta pe câţiva dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni din ţară, unii dintre ei fiind bursierii proiectului „Tinere Talente”. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, aceştia interpretează câteva arii celebre – uvertura operei „Bărbierul din Sevilla" de Rossini şi o suită din opera „Carmen" de Bizet.
Evenimentul de la Ateneul Român a avut loc în prezenţa membrilor Familiei Regale a României, a numeroase personalităţi de cultură şi susţinători ai cauzelor sociale iniţiate şi promovate de Fundaţia Principesa Margareta a României.
Foto: www.fpmr.ro