loader
Foto

De Sărbători, cel mai frumos cadou pentru copiii din Mihăeşti: o bibliotecă

Studenţii Universităţii de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” şi cei ai Universităţii Politehnice au donat mii de cărţi pentru o bibliotecă din Vâlcea, în cadrul campaniei „Universiada Cărţii – Împarte în parte câte o carte”.

 

Demersului cultural i s-a alăturat şi TVR, iar Virgil Ianţu, prezentatorul „Câştigă România!”, a fost imaginea campaniei.

Joi, 12 decembrie, la sediul Universităţii Politehnice Bucureşti a avut loc Conferinţa de Presă în care s-au făcut publice rezultatele campaniei „Universiada Cărţii– Împarte în parte câte o carte”. La discuţii au participat Virgil Ianţu, prezentator „Câştigă România!”, rectorul Mihai Costoiu şi Mihai Corocăescu, directorul general, din partea Universităţii Politehnice, prof. dr. Mihai Jinga, prorector al Universităţii de Medicină, primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bârzăgeanu şi Rareş Baloi, preşedinte SSMB. Lor li s-au alăturat numeroşi studenţi.

(w882)

În România, peste 100 de biblioteci comunale dispar în fiecare an, potrivit organizației World Vision, în contextul în care suferim din cauza sistemului educațional deficitar, dar ignorăm că suntem țara europeană în care numărul elevilor în zonele rurale scade alarmant. Acest fenomen a atras atenția celor două universități bucureștene care au inițiat, alături de Televiziunea Română, o campanie de donare de carte în perioada 25 noiembrie – 12 decembrie.

Iniţiativa s-a bucurat de succes printre studenţii şi cadrele didactice care au donat mai mult de 5.000 de volume. Prima bibliotecă se va deschide în comuna vâlceană Mihăești, în locul unei foste şcoli care a fost închisă în acest an din lipsă de elevi. Locul băncilor din clase va fi ocupat de rafturi cu cărți iar biblioteca va fi un dar de sărbători pentru cei aproape 600 de copii din Mihăeşti.

(w882)

„Orice proiect de acest gen este binevenit. Trebuie să ne gândim la sănătatea societăţii noastre, iar noi, cei care am avut şansa să beneficiem de educaţie, trebuie să dăm ceva înapoi societăţii. Suntem o ţară cu mult potenţial şi trebuie să privim cu maximă atenţie educaţia tinerilor. Şcoala trebuie să devină o plăcere. Vă felicit pentru această iniţiativă!”, a spus Virgil Ianţu.

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Contribuţiile cercetării şi tehnologiilor în sănătate

Prof. dr. Theo Trandafirescu, specializat în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, face parte din Asociația Medicilor Români din ...