loader
Foto

Ce este nou la reuniunea pentru climă COP27, în emisiunea „E Vremea Ta!”

Zilnic, emisiunea difuzată de TVR 2, de la ora 18:50, va reflecta în ediţiile sale cele mai noi informaţii de la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2022 (COP27).

 

Între 6 și 18 noiembrie 2022, în Sharm El Sheikh, Egipt se desfășoară ca a 27-a conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice.

Conferința se desfășoară sub președinția ministrului egiptean de externe Sameh Shoukry și participă 90 de șefi de stat și reprezentanți ai 190 de țări.

În ediţia de luni, 14 noiembrie, de la ora 18:55, telespectatorii TVR 2 vor afla din interviu realizat de Cristina Danila părerea directorului Copernicus Climate Change Service, Carlo Buontempo, despre cele mai recente schimbări climatice.

Ţările sudice vor avea nevoie de peste 2000 de miliarde de dolari pe an până în 2030 pentru a-şi finanţa acţiunea climatică, din care aproape jumătate de la investitori străini, arată un raport comandat de preşedinţia COP. Aceste investiţii pe pieţele emergente şi în ţări în curs de dezvoltare - cu excepţia Chinei - ar urma să contribuie la "reducerea emisiilor, întărirea rezilienţei, gestionarea pierderilor şi pagubelor provocate de schimbarea climatică şi refacerea pământurilor şi naturii", conform raportului solicitat de actuala preşedinţie egipteană a COP27 şi preşedinţia britanică a reuniunii COP precedente (COP26, de la Glasgow).

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...