loader
Foto

Campania „Omul anului” continuă la TVR. Cunoaştem alţi 20 de eroi dintre noi

Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale unor români model. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii şi transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

 

După ce, în primăvară, am aflat 20 de poveşti incredibile şi i-am cunoscut pe protagoniştii acestora, alți 20 de eroi vor fi prezentați în sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Începând din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.30, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portrete ale campaniei: oameni-poveste și întâmplări impresionante, oameni care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile lor.

Din totalul de 40 de eroi, pe baza votului telespectatorilor, dar și în urma alegerilor juriului, 12 se vor califica în gala finală, ce urmează a fi organizată în luna decembrie. Iar dintre ei se va alege „Omul anului 2024”, prin decizia egală a telespectatorilor și a juriului. Telespectatorii îi vor putea cunoaşte mai bine, dar și vota, timp de o săptămână, până la următoarea ediţie, accesând pagina dedicată campaniei, omulanului.tvr.ro.

(w882) Madalina s

Omul anului este ca un vis profesional pentru mine – îmi oferă șansa unor întâlniri memorabile cu oameni buni, luminoși, implicați. Modele autentice! E un vis și pentru că echipa cu care lucrez este minunată, formată din profesioniști care iubesc televiziunea la fel de mult ca mine. Așa că îi invit pe toți telespectatorii să ne fie aproape în această aventură palpitantă care ne poartă prin România faptelor bune! Împreună îi putem descoperi pe cei care se dedică unor cauze minunate, oameni care sigur merită să câștige titlul de Om al anului 2024!”, declară Mădălina Dobrovolschi, gazdă a programului alături de Bogdan Muzgoci.

(w882)

„Sezonul acesta al emisiunii Omul anului are un farmec cu adevărat aparte. Avem tineri în fața cărora îți vine să-ți scoți pălăria, indiferent cine ești. De exemplu, un copil care, deși avea mâna ruptă, a sărit în apă să-și salveze prietenul. Dar nu doar tinerii ne inspiră. În acest sezon, avem și un supererou român care, după ce a fost bătut de ruși în Ucraina și i-au fost distruse mașinile, continuă să-i ajute pe cei aflați în suferință. Recent, a fost în Galați pentru a ajuta sinistrații din zonă... Aceste povești ne arată o Românie activă, plină de oameni care, cu gesturi simple, fac lucruri extraordinare. Haideți să fim alături de ei, să le ascultăm poveștile și să susținem binele care ne înconjoară!”, adaugă Bogdan Muzgoci.

(w882)

Din juriul campaniei „Omul anului” fac parte Carmen Uscatu (fondator al Asociației „Dăruiește Viață”, cea care a realizat poate cea mai de impact campanie din România ultimilor 30 de ani, „Noi facem un spital”), Adelina Toncean (fondatoarea Asociației „Blondie”, al cărei proiect-fanion se numește „Luăm un avion” pentru zboruri medicale de urgență destinate copiilor cu afecțiuni medicale grave, care au nevoie să ajungă la un spital din afară țării), Alex Găvan (performer de top al României în alpinismul de altitudine extremă, conservaționist și spirit liber, fondator al platformei civice „Împreună pentru Centura Verde”), Zoli Toth (muzician complex, ecologist, inițiator al celui mai recent proiect ”BeatAgora”), Adelin Petrișor (jurnalist TVR, reporter în zonele de conflict și război).

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

Spectacolul poveştilor emoţionante şi al oamenilor buni continuă la TVR şi anul acesta. În aprilie, Televiziunea Română dădea startul campanei sociale „Omul anului", un amplu proiect dedicat celor care cred în puterea lor de a schimba lumea. TVR marchează, astfel, un nou sezon al recunoaşterii şi celebrării eroilor din comunitatea noastră, persoane ale căror fapte de generozitate, curaj şi solidaritate inspiră şi mobilizează întreaga societate.

(w882) larg

„Sezonul al doilea al campaniei Omul anului 2024 pare a fi creat ÎMPREUNĂ. Împreună descoperim, împreună construim, împreună povestim, împreună alegem eroii care ne-au bucurat sufletele. Acei oameni-lumină care ne înseninează existența și care ne împlinesc visurile cele mai frumoase. Pornim din nou în căutarea acelora care, din puținul lor, au dăruit celor aflați în nevoie. Asumați, modești, dar extrem de puternici și încrezători în forțele proprii, eroii noștri sunt modelele de care avem nevoie în această lume. Și fiecare dintre ei ne arată cum imposibilul devine realitate. Cele 20 de portrete pe care vi le vom dezvălui în următoarele 10 săptămâni sunt extrem de emoționante! Și fiecare dintre ele demonstrează că puterea lui ÎMPREUNĂ este plină de magie. Rămâneți alături de Omul anului pentru a descoperi eroii dintre noi!”, punctează şi Oana Radu Turcu, producător tv al campaniei.

În primul episod, gazdele Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă doi astfel de eroi: Delia Vasiliu – omul din spatele câtorva zeci de proiecte dedicate bebelușilor prematuri care au nevoie urgentă de intervenție în secții de terapie intensivă, respectiv Matei Căbunea, un copil de 14 ani devenit super-erou în secunda în care, cu mâna ruptă fiind, a sărit în ajutor prietenului său, salvându-l de la înec. Despre emoţionantele lor poveşti discută, în studio, moderatorii şi cei doi invitaţi ai ediţiei, actriţa Monica Davidescu şi sociologul Gelu Duminică. Le aflăm şi noi pe 27 septembrie, de la 18.30, la TVR 1.

 

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi și Bogdan Muzgoci

Producător TV: Oana Radu Turcu

Coordonator campanie: Nicolae Cozma

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...