loader
Foto

Bătrâni înşelaţi chiar la ei acasă şi Dictatura dietelor, noi reportaje la Ochiul Magic

Reportaje incendiare la Ochiul magic din 26 martie: Încredere nepreţuită şi Dictatura dietelor . Dezvăluiri despre cum sunt înşelaţi bătrânii la ei acasă şi mitul dietelor, spulberat - sâmbătă, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

O familie de pensionari din Târgovişte a primit în casă o femeie care se arăta foarte interesată de obiectele vechi pe care le-ar putea avea de vânzare cei doi. S-a folosit de toată abilităţile pentru a afla unde ţin bătrânii banii şi a reuşit să le fure acestora sume importante. Atunci când familia şi-a dat seama, infractorii erau deja departe.

O tânără din Bacău împreună cu prietena sa mergeau din uşă în uşă pretinzând că sunt reprezentante ale primăriei. Femeile îşi alegeau ţintele dintre oamenii în vârstă, care locuiau singuri. Le promiteau alimente gratis din partea primăriei. În timp ce una le distrăgea atenţia, cealaltă fura tot ce găsea la îndemână.

Mai mulţi bătrâni au fost înşelaţi de către indivizi care pretindeau că au diverse calităţi oficiale. Cum sunt înşelaţi bătrânii chiar la ei acasă? Urmăriţi sâmbătă dezvăluiri la Ochiul magic, de la TVR 1. Reportajul Încredere nepreţuită este realizat de Dana Ştefănescu şi prezentat de Dan Antonescu.

Mii de oameni care îşi doresc să slăbească visează în fiecare an că vor găsi pastila magică sau regimul minune care să dea rezultate peste noapte. Din păcate, multe dintre aceste diete şi pilule miraculoase sunt de-a dreptul periculoase. Medicii avertizează că, în lipsa unui regim de viaţă sănătos, orice asemenea promisiune este, de fapt, o iluzie. O iluzie scumpă care, uneori, poate duce la complicaţii severe, depresii şi chiar la moartea celor care vor să le experimenteze. Aflăm mai multe din reportajul Denisei Anghel de la TVR 1. Dictatura dietelor bagă în spital sute de oameni! Filiera iluziilor este spulberată într-un reportaj în premieră marca Ochiul magic, pe care îl urmărim pe 26 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. Sâmbătă de sâmbătă, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante ne sunt auduse pe micul ecran la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje – anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare. Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu apelează la reconstituiri ale evenimentelor. Colaboratorul permanent al programului este col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile sale au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

Jurnalişti:  Tiberiu Ştefănescu, Denisa Anghel, Cătălin Apostol, Diana Deleanu

Producător: Dana Ştefănescu

 

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...