loader
Foto

Aventurile cavalerului Arn, la TVR 2

Un film de cap şi spadă, saga unei familii de nobili din Suedia: „Arn, cavalerul templier” are la bază trilogia omonimă scrisă de Jan Guillou. Urmărim aventurile tânărului cavaler templier Arn Magnusson, joi şi vineri, de la 21.10, pe TVR 2.

 

Cotată ca fiind cea mai scumpă producţie scandinavă de până acum, „Arn: Cavalerul templier” este o poveste despre iubire, pierdere, încredere şi curaj, a cărei acţiune are loc în cea mai nesigură şi conflictuală perioadă din istorie.

La jumătatea secolului XII, pe când dinastia Folkung luptă pentru supremaţie în provincia Västra Götaland, Arn Magnusson este crescut şi educat într-o mânăstire cisterciană. De la fratele Guilbert, fost cavaler templier, Arn deprinde ştiinţa armelor, înţelegând că menirea sa nu este să fie călugăr, ci războinic. Întors în mijlocul familiei, tânărul va fi prins în rivalitatea sângeroasă dintre cele două facţiuni care luptă pentru câştigarea tronului. Mai mult, o iubire interzisă îi va schimba destinul: în timp ce Cecilia, femeia de care s-a îndrăgostit, e închisă într-o mânăstire pentru a-şi ispăşi păcatul, Arn, devenit cavaler templier, e trimis să lupte cu sarazinii în Ţara Sfântă.

„Arn, cavalerul templier”, o coproducţie Suedia - Danemarca - Germania, din 2007, în regia lui Peter Flinth, avându-i în distribuţie pe Joaquim Natterqvist, Stellan Skaarsgard, Sofia Helin, Simon Callow, Vincent Perez, joi şi vineri, la TVR 2, de la ora 21.10.

 

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.