loader
Foto

Alegerile din Republica Moldova deschid noul sezon „Breaking Fake News” la TVR 1

Pe 19 octombrie, Marian Voicu revine cu ediţii în premieră ale emisiunii pe care o realizează la TVR 1. Iată noutăţile sezonului şi ce vedem în prima ediţie!

 

„Breaking Fake News” este unica emisiune din piața media din România despre fake news, dezinformare și propagandă, câștigându-și un public fidel în cei 5 ani de existență și 140 de ediții, permanent conectată la actualitate, de la pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina sau cel din Israel, până la schimbările climatice, criza energetică, epidemia de rujeolă, ascensiunea mișcărilor extremiste etc. Emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu revine cu premiere pe micul ecran sâmbătă, 19 octombrie, la ora 14.30, la TVR 1, și poate fi urmărită şi în reluare, marți, 22 octombrie, la ora 23.00.

„Programul contribuie la dezvoltarea gândirii critice și a discernămîntului, prin tehnici specifice de debunking (demontare) a știrilor false, prezentarea idiolectului specific și a narațiunilor dezinformării, descrierea contextului, a actorilor și mizei campaniilor de fake news”, explică Marian Voicu, realizatorul programului.

Rubricile consacrate ale programului revin în atenţia telespectatorilor: Interviul ediției, realizat de Marian Voicu, Revista presei fake, făcută, în fiecare săptămână, de Horia Grușcă, Conspirația săptămânii, pe care Tatiana Țarfulea o demontează în fiecare ediţie, Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram. Noutatea acestui sezon este revenirea celor doi prieteni ai emisiunii, Horia Sârghi și Mihai Geamănu, cunoscuți de pe canalul de YouTube Zaiafet, care ne stârnesc zâmbete în rubrica Spărgătorii de fake news, cu Zaiafet și Geminschi.

Echipa emisiunii îi mai include pe Andrei Coruț, director de imagine, Cornel Tudorache, editor de imagine, Răzvan Ionescu, maestru de sunet, Gabriela Burcea, videografică și Valentin Coporan, organizator de producție.

Prima ediţie ni-l aduce, la Interviul ediției, alături de Marian Voicu, pe Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România, într-o discuție despre alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE, care vor avea loc în 20 octombrie.

(w882) Victor Chi

Prezentator şi realizator: Marian Voicu

 
Alegerile din Republica Moldova deschid noul sezon „Breaking Fake News” la TVR 1

Pe 19 octombrie, Marian Voicu revine cu ediţii în premieră ale emisiunii pe care o realizează la TVR 1. Iată noutăţile sezonului şi ce vedem în ...

Începe conferinţa anuală a arhivelor de televiziune din întreaga lume. Deschiderea oficială, pe 15 octombrie, la Televiziunea Română

Cea de-a 48-a ediție a conferinței se desfăşoară la Bucureşti, sub titlul “Don’t Belive Me, Just Watch”. Evenimentul este organizat de TVR şi ...

Liga Naţiunilor: Naţionala de fotbal a României a învins echipa Ciprului

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Ciprului cu scorul de 3-0, sâmbătă seara, pe AEK Arena din Larnaca, în Grupa a 2-a din Liga C a ...