loader
Foto

Mendelssohn, Brahms, Bizet, în programul Nocturnelor Enescu pe TVR3

În perioada 18-22 iulie puteți urmări pe TVR3, de la miezul nopții, concerte susținute în anul 2021 la Festivalul Internațional "George Enescu" din București.

 

Vă prezentăm programul concertelor difuzate în perioada 18-22 iulie, la TVR3, de la miezul nopții:

Luni, 18 iulie

ORCHESTRA FILARMONICII DIN MÜNCHEN

Valery Gergiev - dirijor

Leonidas Kavakos - vioară

Ceaikovski - Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 35

Bruckner - Simfonia nr. 6 în la major WAB 106

Marți, 19 iulie

ORCHESTRA DE CAMERĂ DIN BASEL

Ádám Fischer - dirijor

Alexandra Dariescu -pian

Clara Schumann -  Concertul în la minor pentru pian și orchestră op. 7

Mendelssohn - Simfonia nr. 3 în la minor op. 56, Scoțiana

Miercuri, 20 iulie

ORCHESTRA FILARMONICII DIN MÜNCHEN

Valery Gergiev - dirijor

Gautier Capuçon - violoncel

Enescu - Suita nr. 2 în do major pentru orchestră op. 20

Șostakovici - Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107

Brahms - Simfonia nr. 1 în do minor op. 68

Joi, 21 iulie

ACADEMY OF ST MARTIN IN THE FIELDS

Nikolaj Szeps-Znaider - vioară

Mendelssohn - Uvertura Visul unei nopți de vară

Bizet - Simfonia in do major

Bruch - Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră op. 26

Vineri, 22 iulie

ORCHESTRA FILARMONICĂ DIN LONDRA

Edward Gardner - dirijor

Patricia Kopatchinskaja - vioară

Tippett - Dansuri rituale din opera Căsătoria de vară

Enescu - Sonata nr. 3 pentru pian și vioară op. 25, „în caracter popular românesc” (aranjament pentru vioară și orchestră de Valentin Doni)

Elgar - Variațiunile Enigma

(w882)

TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, coproducătorul și partenerul oficial al Festivalului și Concursului Internaţional „George Enescu” din 1958, continuă o tradiţie de peste o jumătate de secol și îi invită pe telespectatori să urmărească concertele ce au constituit elita ediției 2021.

Astfel, pe întreg parcursul lunilor iulie și august, TVR3 difuzează sub egida NOCTURA ENESCU concerte preluate în exclusivitate de la Sala Palatului și Ateneul Român. Telespectatorii se vor reîntâlni astfel cu orchestre și artiști de prestigiu internațional, dar și cu un repertoriu ce a creionat pe harta Festivalului Enescu cele mai variate nume ale componisticii internaționale din întreaga istorie a muzicii clasice.

Anul 2021 a fost unul omagial, în care s-au împlinit 140 de ani de la nașterea lui GEORGE ENESCU. Numele lui George Enescu s-a constituit într-un brand, dar şi într-un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel, din momentul lansării primei ediții a Festivalului  și Concursului Internaţional George Enescu. Atunci, în 1958, cele mai “vânate” celebrități artistice internaționale au venit la București pentru a-l omagia pe cel care le-a fost reper în viața muzicală internațională. Și tot de atunci a început să fie legată indisolubil de numele marelui compozitor și istoria Televiziunii Române. Pentru că, începând cu anul 1958, Televiziunea Română a preluat si transmis toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfăşurării Festivalului și Concursului, ajungând în cel mai scurt timp să fie co-producător şi partener exclusiv al acestui prestigios eveniment.

Din anul 2001, acest parteneriat a evoluat către cele mai înalte niveluri de performanţă media, până în prezent TVR preluând şi transmiţând integral toate concertele/evenimentele ce au constituit Festivalul (peste 100 de evenimente în cadrul unei singure ediţii!).

***

Producător: Valentina BĂINȚAN

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...