loader
Foto

Problemele educației în județul Iași: provocări și soluții | VIDEO

Luni dimineaţă, clopoțelul a sunat din nou, inițiind un nou an şcolar pentru 135.000 de elevi şi 13.000 de cadre didactice în judeţul Iaşi. Revenirea la școală, deși mult așteptată, este marcată de o serie de probleme care persistă din anii anteriori.

 

Printre acestea, se numără cele 15 unităţi de învăţământ în care grupurile sanitare sunt amplasate în curte, ceea ce compromite confortul și igiena copiilor. De asemenea, elevii de la Colegiul Naţional Pedagogic vor fi nevoiți să învețe în program de după-amiază, cel puțin în prima parte a anului, în clădirea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, o situație nepractică și incomodă.
.

.
Un alt aspect îngrijorător este lipsa autorizării pentru securitatea la incendii pentru 132 de clădiri şcolare, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la siguranța elevilor în timpul desfășurării activităților școlare. În ciuda acestor probleme, autoritățile locale garantează că siguranţa elevilor va fi o prioritate. Forțele de ordine, inclusiv poliția, jandarmeria și specialiștii în prevenirea traficului de persoane, au declarat că vor fi pregătiți să intervină pentru a asigura un mediu școlar sigur.

Este esențial ca aceste probleme să fie abordate cu seriozitate, iar soluțiile să fie implementate cât mai curând posibil. Educația de calitate nu se bazează doar pe un curriculum diversificat, ci și pe condiții de învățare adecvate.

Noul an școlar aduce cu sine speranța și provocările unei comunități care trebuie să colaboreze pentru a oferi un mediu educațional sigur și eficient pentru toți elevii.

Tag-uri: educație, Regional

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...