loader
Foto

Galerie foto

Premieră TVR 1: „Viaţa unei străzi”, documentar laureat la CIRCOM 2020

Pe Rue de la Paix – Strada Păcii din Bruxelles s-au stabilit, se intersectează şi se amestecă foşti locuitori ai unor oraşe din toată lumea. Am descoperit universul unei străzi cu nume sugestiv în documentarul difuzat de TVR1 sâmbătă, 21 august, ora 12.00.

 

În fiecare zi, o luaţi pe aceeaşi stradă, urmaţi acelaşi drum către locul de muncă, spre casă sau spre şcoală… În fiecare zi, treceţi pe lângă mii de poveşti fără să le cunoaşteţi. La Binche, la Ixelles sau la Liège, străzile se mută în centrul atenţiei!

Documentarul Viaţa unei străzi (MA RUE, COUCHE-TOI LÀ, Belgia, 2019), realizat de Marc Dacosse şi Lea Zilber şi pe care telespectatorii în pot vedea la TVR 1 sâmbătă, 21 august, ne poartă paşii prin Bruxelles, unde există o străduţă cu un nume mai mult decât sugestiv şi potrivit: Rue de la Paix – Strada Păcii! Aici s-au stabilit, se intersectează şi se amestecă foşti locuitori ai unor oraşe din toată lumea. Şi fiecare se străduieşte să-şi depăşească propriile îndoieli, regrete, conflicte interioare datorită tandreţii regăsite în propria familie, dar şi în afara ei, înţelegând aici uriaşul sprijin primit şi forţa cu care suntem legaţi unii de alţii.

Pentru a trece de la strada pietonală comercială Ixelles către zgomotoasa Matonge, există un acces direct: Rue de la Paix sau Strada Păcii. Să păşeşti dintr-un univers în altul este ca şi cum ai trece de la gri la culoare, întâlnind o paletă întreagă de personaje şi istorii.

(w882)

Este o stradă de trecere, cu propriile sale ore, cu stările sale de spirit. Dimineaţa, serveşte drept culoar pentru eurocraţii grăbiţi, la prânz, este loc de oprire pentru un lunch la Saint-Boniface şi, cu această ocazie, capăta un parfum de Saint-Germains des pres. Noaptea, o faună stridentă o invadează până în zori. Toţi trec şi revin mereu, ignorând existenţa locuitorilor, vânzători şi clienţi care au, cu toţii, propria lor poveste de viaţă - pe cât de adevărată, pe atât de pasionantă - de spus şi de aflat.

La Rue de la Paix este o stradă extraordinară, exact ca toate celelalte străzi!

Documentarul Viaţa unei străzi (MA RUE, COUCHE-TOI LÀ, Belgia, 2019) a fost premiat cu locul I la categoria Cel mai Original şi Inovator produs tv la CIRCOM* 2020. Telespectatorii îl pot vedea în premieră la TVR 1, sâmbătă, 21 august, de la ora 13.00.

*CIRCOM Regional – European Association of Regional Television – este o organizaţie care reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale din 38 de ţări şi are misiunea de a coordona reţeaua de televiziuni regionale, de a dezvolta relaţiile cu instituţiile europene (Comisia Europeană, Consiliul Europei şi Parlamentul European), de a creşte numărul programelor destinate schimbului şi de a înlesni realizarea coproducţiilor. Televiziunea Română este membru activ în organizaţia CIRCOM Regional din anul 1993.

 

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...