loader
Foto

Galerie foto

Premieră la TVR 1: „În slujba poporului”, documentar despre preşedintele Ucrainei

Documentarul polonez (2020) radiografiază succesul politic al lui V. Zelensky şi prezintă consecinţele, inclusiv cele internaţionale, datorate accesului la putere al celui care a realizat cea mai spectaculoasă carieră politică din Europa. Duminică, ora 21.00. |VIDEO

 

Realizat Televiziunea Publică Poloneză în anul 2020 în cu totul altă paradigmă istorică, pe alocuri comic şi ironic, documentarul „În slujba poporului” încearcă să explice fenomenala popularitate a preşedintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky şi cum îşi îndeplineşte mandatul oferit cu generozitate de societatea ucraineană.

„În slujba poporului” - SERVANT OF THE PEOPLE (Ukraiński sługa narodu), producţie Polonia 2020, se vede în premieră la TVR 1 duminică, 6 martie, ora 21.00.

(w882)

Sunt suficient de ispititoare puterea absolută şi slăbiciunea statului ca să ducă la o conducere autoritară?

Documentarul, realizat ca un film de acţiune, radiografiază succesul politic al actorului şi prezintă consecinţele, inclusiv cele internaţionale, datorate accesului la putere al unui om care a realizat cea mai spectaculoasă carieră politica din Europa.

(w882)

În 2015, Volodymyr Zelensky a devenit star al seriei satirice de televiziune „În slujba poporului”, în care a jucat rolul unui profesor de istorie care preia funcţia de Preşedinte al Ucrainei. Doi ani mai târziu, asociatul său a făcut demersuri pentru înregistrarea unei formaţiuni politice cu nume identic cu titlul serialului. În 2018, Volodymyr Zelensky a început să fie inclus în sondaje prezidenţiale, constatându-se că înregistrează din ce în ce mai mare încredere din partea cetăţenilor. În 31 decembrie 2018, Zelensky îşi anunţa oficial candidatura în alegerile prezidenţiale şi după o campanie electorală de succes, reuşeşte să câştige şi să devină preşedinte al Ucrainei.

(w882)

Regizor şi autoarea scenariului filmului documentar „În slujba poporului” este Barbara Wlodarczyk, jurnalistă respectată şi expert în spaţiul ex-sovietic. Printre altele, Barbara Wlodarczyk este autoarea cunoscutei serii "Szerokie Tory".

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...