În peisajul culinar românesc, inițiativele care promovează gastronomia locală capătă o importanță deosebită.
Exemplar în acest sens este povestea tinerilor Lavinia și Vlad Ursaciuc, care, după o experiență de peste șapte ani în America, au decis să revină în țară și să își deschidă un punct gastronomic în Cărbunari, județul Caraș-Severin.
.
.
Fascinația pentru frumusețile naturale ale acestei regiuni, descoperite într-o vacanță de vară, îi determină să împărtășească bucuria mâncării autentice, bazate pe produse locale de calitate.
În cadrul emisiunii „Sarea în bucate”, expunerea bucătăriei lor nu se limitează doar la prezentarea de preparate, ci și la educarea publicului cu privire la tradițiile culinare. Astfel, Lavinia și Vlad ne invită să le descoperim cele două rețete nemțești, fundamentate pe ingredientul principal al emisiunii, duletele. Vom învăța să preparăm ștrudel cu ludaie și supă cremă de dovlece, rețete ce transmit nu doar arome autentice, ci și o parte din tradiția gastronomică locală.
Emisiunea, prezentată de Dan Liuț și realizată de Mihoc Veronica, va oferi telespectatorilor o oportunitate unică de a explora aceste rețete delicioase și de a se conecta cu tradițiile culinar locale. O invitație deschisă la a celebra diversitatea și bogăția gastronomică a României care, prin inovație și respect pentru tradiție, reînvie spiritul locului.
Astfel, marți de la 20.30, pe TVR Timișoara, spectacolul culinar promovat de Lavinia și Vlad devine o veritabilă sărbătoare a gustului și a comunității.