loader
Foto

Premiera filmului „Fără Suflet” la Paris | VIDEO

Recent, capitala Franței a fost gazda mult așteptatei premiere a filmului „Fără Suflet” (The Alienated), o coproducție germano-moldo-franceză din 2024, regizată de Anja Kreis.

 

Actrița principală, Dana Ciobanu, a subliniat entuziasmul și emoția resimțite în timpul proiecției, ne-a povestit cum a fost primit filmul de public, dar și despre mesajul principal.
.

.
Publicul a reacționat cu căldură, iar aplauzele de la final au fost dovada impactului pe care filmul l-a avut asupra celor prezenți. „Fără Suflet” a reușit să inițieze o conversație reală în rândul spectatorilor, abordând teme precum alienarea, căutarea identității și necesitatea conexiunilor umane în societatea contemporană.

Filmul a fost prezentat în competiția internațională a Festivalului L’Etrange de la Paris, un eveniment prestigios ce susține producții cinematografice inovatoare și neconvenționale. 

Povestea se desfășoară într-o lume distopică, unde esența umanității este pusă sub semnul întrebării, în care societatea a devenit extrem de mecanizată, iar emoțiile umane sunt considerate un impediment în calea progresului.

Personajul principal, o tânără în căutarea identității sale, se confruntă cu dileme morale și existențiale care o determină să se întrebe asupra valorilor fundamentale ale vieții. Prin intermediul unor imagini vizuale captivante și al unui scenariu ingenios, filmul reușește să ilustreze fragilitatea sufletului uman într-o lume care tinde să-l ignore.

Mesajul principal al filmului, a explicat actrița, este acela că fiecare individ poartă în sine o poveste care merită să fie ascultată. Dincolo de aparențe, „Fără Suflet” îndeamnă spectatorii să reflecteze asupra propriei umanități și a relațiilor interumane, evidențiind importanța empatiei și a înțelegerii reciproce.

Dana Ciobanu a evidențiat că, în ciuda provocărilor pe care le întâmpină personajul său, esența filmului rămâne una de speranță, punând accent pe puterea regeneratoare a dragostei și a comunicării.

Prin urmare, premiera filmului „Fără Suflet” la Paris  a celebrat arta cinematografică și a deschis uși către o discuție esențială despre natura umană. Filmul se dovedește a fi nu doar un simplu divertisment, ci și un exemplu de cum arta poate depăși limitele tradiționale și poate crea punți între culturi.

(w882)"The Alienated" a fost produs de
Fortis Fem Film din Germania, în coproducție cu Pascaru Production din Moldova și compania franceză Midralgar .

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...