loader
Foto

Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, la Chișinău

RECOMANDARI

Pe data de 1 martie, va avea loc vizita oficială a președintelui interimar al României, Ilie Bolojan, la Chișinău, un eveniment semnificativ în contextul relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

 

Întrevederea cu președinta Maia Sandu va marca o reconfirmare a legăturii speciale dintre Republica Moldova și România, fundamentată pe o comunitate profundă de limbă, istorie și cultură.

Comunicatul emis de Președinția Republicii Moldova subliniază importanța acestei vizite, menționând că întâlnirea va evidenția angajamentele comune ale celor două state în ceea ce privește aprofundarea cooperării bilaterale. Este esențial ca aceasta colaborare să aducă beneficii concrete cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului, având în vedere provocările socio-economice și politice actuale.

La ora 11:30, Maia Sandu și Ilie Bolojan vor susține o conferință de presă, oferind astfel ocazia de a comunica rezultatele discuțiilor și perspectivele colaborării viitoare. Această întâlnire nu doar că întărește relațiile deja existente, dar și deschide noi orizonturi de cooperare, esențiale pentru dezvoltarea regională și stabilitatea socio-economică.

Vizita lui Ilie Bolojan la Chișinău subliniază legăturile istorice și culturale care unesc cele două state și angajamentul lor comun pentru un viitor mai prosper și integrat. Cu toate că provocările sunt inevitabile, parteneriatul Moldova-România rămâne un pilon important pentru consolidarea democrației și a dezvoltării durabile în regiune.

 
 Puțini români aleg să își asume dublul rol de student și angajat

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în privința numărului de studenți care lucrează în timpul facultății, conform datelor Eurostat.

Words move worlds – România la Târgul de carte de la Leipzig 2025

Sau de ce felul în are România se prezintă la târgurile de carte contează mai mult decât ar putea părea la prima vedere

EXCLUSIV. Dreptate pentru Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului, la 98 de ani. Parchetul General atacă în instanță deciziile de achitare ale criminalilor de război, pentru care România a fost condamnată la CEDO

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va ataca în instanță deciziile prin care au fost achitați doi criminali de război, în ...