loader
Foto

Galerie foto

Poveştile românilor de departe, în oglindă cu istorii de viaţă ale celor de acasă

Unde-i acasă? - pentru milioane de români devine incert, dar şi dureros, mai ales în timpul sărbătorilor. În seara de Crăciun, Irina Păcurariu ne propune ediţia specială Unde-i acasă? de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+. Redifuzare - 25.12, ora 19.00, la TVR 1

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În seara de Crăciun, de la ora 23.00, Irina Păcurariu propune ediţia specială Unde-i Acasă?, o avanpremieră a proiectului mai amplu Unde-i Acasă?, serie de reportaje, ce urmează a fi difuzate la TVRI şi TVR 1. Filmate în comunităţi de români din diverse ţări europene - Italia, Portugalia, Germania, Suedia – reportajele Irinei Păcurariu spun poveştile românilor din afara ţării, puse în oglindă cu istorii de viaţă ale celor rămaşi în România.

Atenţia este îndreptată mai ales către copii, care au trecut sau sunt încă parte din experienţa exilului în masă pe care îl practică românii plecaţi la muncă în străinătate. Unde-i acasă?- pentru milioane de români devine incert, dar şi dureros, mai ales în timpul sărbătorilor.

(w882)

(w882)

„Emisiunile reprezintă şi continuarea unor proiecte pe care le-am realizat şi care au avut impact şi au provocat dezbatere publică. Este vorba despre CEALALTĂ ROMÂNIE, ROMÂNIA DEŞTEAPTĂ, EXODUL MAMELOR”, precizează Irina Păcurariu.

(w882)

Filmările deja realizate, completate cu inserţii româneşti, în casele sau lumile lăsate de cei plecaţi, vor ilustra şi temele-manifest pe care Irina continuă să le urmărească: familii fracturate de distanţă şi existenţe paralele, copii crescuţi fără părinţi, banii care ajung în România, casele nelocuite care aşteaptă în satele golite de oameni, dar şi istorii de succes, în care experienţa externă a devenit capital pentu o viaţă nouă în România.

Logo

 
Comori țesute: o călătorie prin frumusețea costumelor din Moldova

Descoperim esența tradițiilor și simbolurilor ce definesc fiecare regiune a României, într-un periplu dedicat portului popular.

20 de ani de prezență a României în NATO sărbătoriți în Connecticut, SUA

Consulul Onorific al României în statul american Connecticut, Dana Roxana Bucin, a marcat 75 de ani de existență NATO și 20 de ani de ...

Violonistul Emanuel Silaghi: despre specificul muzicii și dansului codrenesc

Săptămâna trecută am aflat de la etnologul Laura Melinda Tătăran despre un obicei stravechi codrenesc: " mărsu ' pă digănie". În ...