loader
Foto

Poveşti de Crăciun la TVR 1

Actorii Carmen Tănase şi Florin Zamfirescu, bloggerul Radu F. Constantinescu, istoricul Constantin Bălăceanu Stolnici, campioana olimpică la gimnastică Monica Roşu, interpreta şi actriţa Maria Buză, maica Gherasima ne spun  Poveşti de Crăciun la TVR 1 pe 24 decembrie, de la ora 17.00.

 

Poveşti de Crăciun este o invitaţie la nostalgia sărbătorilor copilăriei. În ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, câţiva povestitori cunoscuţi vor relata cu har cum arăta Crăciunul în 1920, cum se sărbătorea la lotul naţional de gimnastică sau ne vor dezvălui cine este Moş Crăciun cel adevărat. Provocarea a fost lansată de Alina Amza, realizator TVR, iar cei care au răspuns sunt: actriţa Carmen Tănase, actorul Florin Zamfirescu, bloggerul Radu F. Constantinescu, istoricul Constantin Bălăceanu Stolnici, campioana olimpică la gimnastică Monica Roşu, interpreta şi actriţa Maria Buză, maica Gherasima de la mănăstirea Bistriţa.  Vom asculta Poveşti de Crăciun la TVR 1 pe 24 decembrie, de la ora 17.00.

(w882)

(w882)

Florin Zamfirescu a primit în copilărie cel mai frumos cadou, un briceag care „sare" şi „prinde", Carmen Tănase a trebuit să mănânce trei bucăţi de cretă pentru a-şi convinge părinţii că nu poate trăi fără un cărucior pentru păpuşi extrem de competitiv. Pentru Radu F. Constantinescu, bucuria celui mai frumos dar de la Moşul a durat doar 30 de secunde, când, o maşină roşie cu telecomandă s-a dezmembrat din cauza căderii de la înălţime.

(w882)

Trenuleţul electric primit în dar de Constantin Bălăceanu Stolnici ar face astăzi concurenţă oricărei jucării.

(w882)

Iar Monica Roşu, campioana olimpică la gimnastică, îşi aminteşte cu dor atmosfera plină de căldură a Crăciunului petrecut la Deva, în cantonament.

(w882)

(w882)

Nu numai Maria Buză a plecat în fiecare an să colinde, ci şi maica Gherasima de la mănăstirea Bistriţa ai cărei pui de pisică născuţi de Crăciun purtau, cu toţii,  numele celor mai cunoscuţi portari de fotbal ai anilor '90: Taffarel, Zubizarreta, Pagliuca.

(w882)

(w882)

La final, Moş Crăciun aduce daruri tuturor, iar oaspeţii redevin copii pentru a-l primi aşa cum se cuvine.

 

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...