loader
Foto

Povestea singurei melodii interpretate de Marina Almăşan şi Victor Socaciu | VIDEO

De numele Marinei Almăşan se leagă unele dintre cele mai reuşite emisiuni de divertisment ale TVR, cum ar fi „Ceaiul de la ora 5”, „Arca Marinei”, „Ne vedem la TVR”, „Femei de 10, bărbaţi de 10” sau, cea mai recentă, „Rivalii”.

 

Realizatoarea are însă şi un talent mai puţin cunoscut, cel de cântăreaţă. Marina Almăşan îşi aminteşte că fostul soţ, Victor Socaciu, a fost încântat de vocea ei şi chiar şi-a propus să cânte împreună. Iată povestea melodiei interpretate de Marina Almășan și Victori Socaciu:

„S-a născut în anul în care ne-am căsătorit, pe muzica ta, versurile noastre… Iar, la un an distanță, la insistențele tale, l-am cântat împreună, într-un studiou profesionist, pentru noul tău CD ( „Lânga inimă îmi stai”). Da, știu că îți plăcea să mă asculți cântând prin casă, în timp ce trebăluiam, cu Victoraș în pântecele mele, dar tu știi că n-am vrut niciodată, nici în ruptul capului, să ies pe scenă și să cânt alături de tine: tu erai atât de mare, eu… o biată amatoare, cu ceva voce și multă-multă iubire în suflet.. Ai tot tras de mine, dar eu refuzam mereu, știind bine care-mi era locul. Eu aveam emisiunile mele, tu - scenele țării.

Într-un târziu, așadar, am înregistrat piesa, ea a apărut pe CD, însă te-am rugat să nu faci vâlvă în jurul acestui cântec. Altele erau piesele de rezistență ale albumului tău, altele meritau să circule, să iasă în față. „Inelul lui Saturn” era al nostru, numai al nostru și așa trebuia să rămână…

…Astăzi, am hotărât să-i dau drumul să zboare. Să zboare în urma sufletului tău, care știu că a plecat atât de neliniștit Dincolo… Ia cu tine, Victor, cântecul nostru, să-ți țină de cald. Să-ți fie în jurul sufletului, ca un inel. Al lui Saturn…”, mărturisea Marina Almăşan într-o scrisoare de adio pentru Victor Socaciu.

Preferinţe muzicale:

Despre pasiunea sa pentru muzică, Marina Almăşan spune cu umor: „Victor era cântărețul „oficial”, iar eu - amatoarea sublimă, pasionată într-atât însă de muzică, încât lălăiam și eu, toată ziua bună-ziua, pe lângă el”.

Vedeta TVR mărturiseşte că uneori fredona ce-i trecea prin cap sau îi ținea isonul soţului său când compunea. Nu rata nici melodii din repertoriul internațional, cântece din Ardeal sau melodiile lui Ennio Morricone, „compozitor de care ne îndrăgostiserăm amândoi, într-una din călătoriile noastre cu mașina prin Europa și în care CD-ul cu muzica din filme a lui Morricone aproape că se subțiase, de atâta ascultat”.

Pasiunea pentru muzică nu a fost abandonată niciodată, iar vocea Marinei Almăşan poate fi recunoscută şi pe ilustraţia muzicală a genericelor multora dintre emisiunile sale.

Logo

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...