loader
Foto

Povestea Festivalului Internațional de Film Pasaje, la "Transilvania culturală" | VIDEO

Despre Festivalul Internațional de Film Pasaje, desfășurat în orașul Bistrița, urmărim o ediție "Transilvania culturală" pe 5 octombrie, de la ora 15:00, la TVR Cluj și TVR+.

 

Ediția festivalului, care a avut loc între 18 și 22 septembrie 2024, a fost marcată de o nouă identitate, devenind Pasaje International Film Festival (PIFF).
.

.
Tema festivalului, "Pasaje", a fost inspirată de specificitatea orașului și a avut scopul de a crea conexiuni între diferitele aspecte ale culturii bistrițene.

Ediția a fost surprinzătoare și memorabilă, reușind să aducă împreună pasionați ai artei cinematografice și profesioniști din industrie. Unul dintre momentele de vârf ale festivalului a fost întâlnirea cu celebrul actor Adrian Titieni, o prezență constantă în filmele românești de succes. Discuțiile cu el au explorat nu doar meșteșugul actoricesc, ci și teme profunde precum fericirea și provocările vieții, oferind publicului o perspectivă valoroasă asupra procesului artistic.

Festivalul Pasaje nu doar că promovează filmul, dar devine și un spațiu de interacțiune culturală, facilitând dialogul între artiști și public. Astfel, PIFF reușește să aducă o contribuție semnificativă la îmbogățirea vieții culturale din Bistrița, fiind un exemplu de cum cinematografia poate construi punți între generații și culturi.

 

Logo

 
Un îmblânzitor al limbii române, la „Nocturne”

Un îmblânzitor al limbii române, la „Nocturne”

publicat: Sâmbătă, 05 Octombrie 2024

TVR 1 vă prilejuiește o reîntâlnire cu un împătimit al cuvântului, care pare că a cedat tuturor farmecelor sale de filolog. Să-l asculţi pe ...

Opera „Pescuitorii de perle”, de Georges Bizet, la TVR Cultural

O producție a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, în regia lui Ștefan Munteanu, cu o coregrafie realizată de ...

„Oamenii spuneau că ar trebui să se mute din zonele inundabile, dar nu au bani să îşi construiască alte case!”

Campania umanitară „Împreună facem bine”, lansată de Televiziunea Română” în urmă cu 3 săptămâni, a avut un impact deosebit în rândul publicului: ...