loader
Foto

Portret Nicu Covaci: O poveste cu cântec...rock! | VIDEO

Ca un omagiu adus lui Nicu Covaci, unul dintre cei mai mari artiști ai României, TVR Cultural a difuzat sâmbătă, 3 august, la ora 23.00, portretul artistului realizat de Doru Ionescu, din seria de reportaje Povești din diaspora.

 

Fondator al grupului Phoenix, muzicianul este una dintre cele mai influente personalităţi ale rockului românesc, încă din anii de pionierat ai genului (cu Sfinţii).

După emigrarea primului solist, Covaci a reinventat formaţia cu un stil etno-rock viabil pentru români şi astăzi. În mai 1977, a părăsit la rândul său regimul comunist spre Germania, cu aproape toată formaţia, iar în mai 1991 a revenit şi a refăcut trupa, atrăgându-i şi pe ceilalţi membri răspândiţi în diaspora.

Şi oricâte obstacole au survenit în traseul grupului peste decenii, rockerul român a renăscut cu Phoenix printre ai săi, precum pasărea mitologică; pentru că de fapt n-a plecat niciodată!

Cunoscutul muzician a decedat vineri, 2 august, în urma mai multor probleme medicale avute în ultima perioadă. Avea 77 de ani.

Logo

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...