loader
Foto

Podcast TVR, cu Daniela Silivaș

RECOMANDARI

Daniela Silivaș-Harper, una dintre cele mai importante gimnaste din istorie, cu 23 de note de 10, 3 medalii de aur la JO și 10 titluri mondiale ce i-au rezervat un loc în International Gymnastics Hall of Fame, vine la Podcast TVR.

 

În 2002, Daniela Silivaș a devenit cea mai tânără gimnastă inclusă în International Gymnastics Hall of Fame, fiind recunoscută pentru cariera ei excepțională și contribuția sa la gimnastica mondială.

Daniela Silivaș, născută pe 9 mai 1972 la Deva, a început gimnastica la doar 5 ani la clubul Cetate, sub îndrumarea antrenorilor Ioan Cărpinișan și Vasilica Oprea. După o perioadă de pregătire la lotul național sub coordonarea celebrului Bela Karolyi, plecat ulterior în SUA în 1981, Silivaș a continuat antrenamentele cu Adrian Goreac, Maria Cosma și Octavian Bellu.

Pentru a putea concura la Campionatele Mondiale de la Montreal în 1985, Federația Română de Gimnastică a modificat oficial data nașterii gimnastei, declarând-o născută în 1970. La doar 13 ani, Silivaș a impresionat câștigând aurul mondial la bârnă cu nota maximă de 10, preluând astfel titlul de la Ecaterina Szabo.

Singura sa participare olimpică a fost la Seul în 1988, unde Silivaș a obținut șase medalii, dintre care trei de aur, stabilind un record istoric. Alături de echipa României, a obținut argintul, fiind devansată de URSS. La individual compus, a câștigat argintul, iar la sărituri, bronzul. Silivaș a dominat la sol, bârnă și paralele, obținând aurul olimpic la fiecare dintre aceste aparate.

Dacă doriți să o revedeți pe Daniela Silivaș, o puteți face urmărind ediția de miercuri, 6 noiembrie, de la 9.00, a emisiunii „Podcast TVR”, pe TVR SPORT.

Credit foto: captură emisiune „Campioni de poveste: Daniela Silivaş” (@TVR1)

 
Octavian Fülöp, supraviețuitor al Holocaustului: Să luptăm pentru libertate. Fără libertate, nu există democrație

„Am stat opt luni, 240 de zile, la umbra crematoriilor și a camerelor de gazare. Am trecut prin toate ororile posibile. Eu nu pot explica ce a ...

”Aventura urbană” în orașul-evantai de la malul Dunării

Redescoperim Brăila, orașul-port unde s-au născut Panait Istrati, Nae Ionescu, Mihail Sebastian. Călătoria este un prilej perfect pentru o ...

Simţim în inimi „Cântecul numelor uitate”. Un film emoţionat despre prietenie peste timp, la TVR 1

Pe 27 ianuarie, Ziua Mondială a Comemorării Holocaustului, TVR 1 difuzează în premieră o poveste emoţionantă despre prietenie, care traversează ...