loader
Foto

Pledoarie pentru o viață...cu sens

Loredana Negrilă vă dă întâlnire la ”Brillliant”, într-un dialog-pledoarie pentru viață, sănătate și recunoștință cu profesorul și medicul neuropsihiatru, Dumitru Constantin Dulcan, autor de literatură filosofică și metafizică.

 

Alături de invitatul nostru prestigios, care își oglindește opera în propria-i viață, încercăm să deslușim tainele unei vieți împlinite, plecând de la o comunicare neîngrădită.

(w882)

O discuție care se cristalizează într-un flux de cunoștințe vaste despre autocunoaștere, vindecare și puterea credinței, atât de armonios expuse și necesare vieții fiecăruia dintre noi.

(w882)

Dumitru Constantin Dulcan este cunoscut în special pentru lucrarea „Inteligența materiei”, distinsă, în 1992, cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”, dar toate lucrările sale se dovedesc a fi veritabile izvoare de înțelepciune: Creierul și Mintea Universului, Somnul Rațiunii, În căutarea sensului pierdut, Calea Vindecării, Oglinda conștiinței, Mintea de dincolo.

(w882)

În acest interviu, realizat de Loredana Negrilă la Brilliant, Dumitru Constantin Dulcan ne împărtășește ideile sale referitoare la sensul vieții, complexitatea creației și inteligența universului, importanța cultivării gândurilor optimiste pentru menținerea sănătății, rostul iubirii, iertării, învățăturilor lui Iisus.

În urma cercetărilor și a vastei experiențe, Dumitru Constantin Dulcan  a înțeles că "suntem destinați să trecem prin viață ca într-o școală" și că "venim în această viață ca să ne îndeplinim o misiune."

Subconștientul este echivalentul inteligenței universului, spune Dumitru Constantin Dulcan, iar acesta este responsabil cu materializarea dorințele noastre.

(w882)

"Totul, în Univers, este creat cu logică”, susține invitatul nostru, iar creierul uman reflectă acest fapt. El consideră că "nicio mașină din acest Univers nu are funcționalitatea creierului" și că rațiunea este "cel mai de preț dar din existența noastră.”

(w882)

"Dezvoltarea cerebrală este dată de o informație cât mai variabilă și continuă."

(w882)
Pe de altă parte, prin armonizare cu rațiunea, simțirea este la fel de importantă: "Sursa emoției este inima, creierul doar o exprimă", iar "iubirea și iertarea înseamnă fiziologia noastră." Existența noastră, afirmă invitatul nostru, se centrează pe nevoia de a face bine, pe iertare și pe iubire, iar ”învățămintele lui Iisus sunt mai presus de principiile fizicii cuantice."

”Brilliant” se difuzează sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 14:30, pe TVR INFO.

(w882)

 

Logo

 
De ce este important pentru copii să facă filosofie? (II)

Marin Bălan, conferențiar univ. dr. la Facultatea de Filosofie a Universității din București, autor al cărții „ Cum să faci filosofie cu ...

Luna septembrie aduce numeroase provocări meteorologice

Luna septembrie aduce numeroase provocări meteorologice

publicat: Duminică, 15 Septembrie 2024

Luna septembrie a adus numeroase provocări severe în Europa Centrală, provocate de furtuna Boris, care a lovit cu intensitate regiunea. Nici țara ...

Alina Grigore: Sunt momente care te încarcă de energie şi e ceva ce nu aş rata niciodată!

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...