loader
Foto

Plante pentru o baie întunecoasă

Spații precum camerele cu puțină lumină și mai ales băile, unde se adaugă și umiditatea, trec drept cele mai dificile locuri de decorat cu plante. Și totuși, soluțiile nu lipsesc. Ba chiar aceste plante sunt atât de ușor de întreținut, încât un începător se poate recomanda ca adevărat botanist.

 

Dacă avem o cameră cu prea multă umezeală și prea puțină lumină, dar vrem plante vii, nu artificiale, putem alege din variantele de mai jos:

Aglaonema, supranumită și planta întunericului, este una dintre puținele plante care se simt mai bine la întuneric, decât la lumină. Este o plantă decorativă care, pentru a-și dezvolta frunzele de dimensiuni mari, cu nuanțe de un gri-verzui, are nevoie de umiditate ridicată.

(w882) Aglaonema

Calathea sau planta păun iubește umiditatea datorită originilor sale tropicale, așa că această plantă va prospera în baie. Este o plantă elegantă, cu frunze ovale și delicate, deosebite prin modelul lor cu nervuri și pete roșiatice, iar într-un spațiu mai întunecat, culoarea frunzelor se va intensifica și va fi mai frumoasă.

(w882) Calathea

Dracaena nu este deloc pretențioasă, motiv care o face sa fie una dintre cele mai populare plante de apartament. Preferă lumina filtrată și nu se supă nici la umbra, numărându-se printre cele mai rezistente flori pentru camerele întunecoase, doar că frunzele sale se pot decolora. Este un excelent purificator al aerului reușind să absoarbă aproape 90% din substanțele nocive din jur.

Strâns legată de genul Dracaena, Sansevieria sau planta șarpe ori spadă este aproape indestructibilă, supravieţuind unei perioade lungi fără apă, în condiții de iluminare redusă. Poate ajuta la eliminarea umidității din aer, iar datorită formei ocupă foarte puţin spaţiu. Are un ritm de creştere lent, așa că nu necesită replantare prea des, iar deteriorarea vârfurilor va opri creșterea.

(w882) Dracaena

Feriga Adiantum – cunoscută şi sub numele de „Părul Maicii Domnului" sau „Părul fetei" - sau Feriga Boston pot fi, de asemenea, opţiuni pentru baie sau o cameră cu puţină lumină.  Iubesc umiditatea, preferă umbra şi au un verde reconfortant, ceea ce le transformă într-un partener plăcut în orice casă.

ZZ (Zamioculcas) sau Zanzibar gem”, „ZZ plant”, „planta Zuzu”ori palmier smarald are frunze lucioase, de un verde intens şi un aspect elegant. Este foarte rezistentă – poate supraviețui săptămâni întregi fără apă! - şi se adaptează în orice spaţiu cu puţină lumină. Este una dintre cele mai întâlnite plante de pe holurile întunecate sau băile restaurantelor.

(w882) ZZ

Acestea sunt câteva dintre plantele rezistente, care nu au nevoie de lumină directă şi sunt uşor de întreţinut, intrând chiar în categoria plantelor „greu de ucis!”

Credit foto: pexels.com

Logo

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...