loader
Foto

Galerie foto

Piaţa neagră de pe Internet. Documentarul “Dark Web”continuă la TVR 1

Există o parte „întunecată" a internetului despre care majoritatea nu avem habar.  Joi, 4 august, de la ora 22.00, episodul 3 al seriei documentare “Dark Web” este despre vânzările ilegale de arme, droguri sau documentele contrafăcute din online.

 

Arme, droguri, documente contrafăcute şi multe altele sunt vândute pe piaţa neagră online, care se desfăşoară pe browsere anonime şi folosind criptomonede. AlphaBay a fost cea mai mare astfel de piaţă, tranzacţionând peste 800.000 USD într-o zi, ceea ce îi permitea fondatorului său să trăiască o viaţă de lux în anonimat. Asta până când autorităţile internaţionale l-au prins şi au aplicat legea.

(w882)

(w882)

(w882)

Întreaga poveste o aflăm joi, 4 august, de la ora 22.00, când este programat la TVR 1 episodul al treilea al seriei documentare “Dark Web”.

(w882)

Dincolo de beneficiile social media, ale aplicaţiilor şi ale platformelor care ne simplifică vieţile, există o parte „întunecată", ascunsă, a Internetului, despre care majoritatea nu avem habar. Dacă vom căuta un pic mai departe de poleiala social media, a aplicaţiilor de comunicare care ne-au făcut viaţa mai conectată şi, poate, mai uşoară, vom descoperi criminali care utilizează aceleaşi aplicaţii şi platforme şi care derulează activităţi periculoase, ilicite.

„Avocaţii” şantajului sexual ţintesc victime prin social media. Vânzările ilegale de animale sălbatice prosperă în pieţele online de consum. Piaţa neagră digitală operează sub anonimat, folosindu-se de software conceput pentru confidenţialitatea şi libertatea presei sau deghizat sub libertatea de a vinde medicamente. Secrete de pornografie infantilă sunt răspândite în grupuri închise, secrete şi chat-uri private.

(w882)

“Dark Web”, seria documentară explozivă, ce poate fi văzută în premieră la TVR 1 joia, de la ora 22.00, dezvăluie cum au fost descoperite şi destrămate de către grupuri operative inter-guvernamentale de tip cyberintelligence şi de către Interpol unele dintre cele mai periculoase organizaţii infracţionale transfrontaliere ce prosperau în zonele cele mai ascunse ale noilor frontiere digitale.

(w882)

Experţi în cibersecuritate, psihologi, anchetatori criminalişti specializaţi în spaţiul virtual, poliţişti, jurnalişti explică în ce mod profită infractorii digitali de vulnerabilităţile noastre, precum şi modul lor de operare.

(w882)

Documentarul în 4 episoade “Dark Web” (THE DARK WEB, Singapore, 2019) este produs de Kelly Lin, regia Ericson Gangoso.

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...