loader
Foto

Pian și marimbă, în primul concert al stagiunii | VIDEO

Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș va redeveni pe 12 septembrie un sanctuar al muzicii, găzduind concertul de deschidere pentru cea de-a 31-a stagiune a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș.

 

Prezența dirijorului Shinya Ozak la pupitrul orchestrei reprezintă o legătură profundă între cultura japoneză și tradiția muzicală românească. 
.

.
Ozaki a reușit, de-a lungul anilor, să aducă un suflu nou și o interpretare inovatoare, câștigând aprecierea publicului și a criticilor deopotrivă. Concertul de la Sala Mare promite o selecție variată de lucrări, adaptate pentru a satisface atât gusturile melomanilor avizați, cât și pe cele ale publicului larg.

Astfel, pe lângă aspectul artistic, concertul subliniază importanța Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș în viața culturală a orașului. Instituția nu doar sprijină educația muzicală, ci și promovează un dialog cultural constant între generații și comunități.

Concertul din 12 septembrie este o oportunitate unică de a ne bucura de frumusețea muzicii, sub îndrumarea unui dirijor talentat, într-un cadru emblematic din Târgu Mureș.

Tag-uri: muzică, Regional

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...