loader
Foto

Scrima, kaiac-canoe şi Roland Garros... Ce au în comun? Vedem la „Forţa unui vis”, pe TVR 1

În episodul 4 al seriei documentare, Irina Păcurariu i-a prezentat telespectatorilor pe cel care e speranţa României pentru o medalie la kaiac-canoe şi pe singura scrimeră care ne reprezintă la JO Paris 2024. Tot luni, 8 iulie, ora 21.00, la TVR 1, un reportaj exclusiv în culisele de la Roland Garros, arena emblemă care va găzdui și competiția de tenis de la JO.

 

Sub presiunea participării la Jocurile Olimpice, competiția care e mereu cea mai mare provocare din cariera oricărui atlet, emisiunea „Forţa unui vis” urmărește o parte dintre sportivii care vor reprezenta România la Paris. Tensiunea concursurilor de calificare, antrenamentele, relațiile cu antrenorii sau pasele psihologice prin care sunt obligați să treacă acești sportivi sunt subiect în seria documentară „Forţa unui vis”, realizată de jurnalista Irina Păcurariu la TVR 1.

(w500)

Cred în „Forţa unui vis”! Luni, 8 iulie, campionul Cătălin Chirilă, speranța României pentu o medalie la kaiac canoe şi Mălina Călugăreanu, singura scrimeră care ne va reprezenta la JO Paris sunt sportivii care îi vorbesc Irinei Păcurariu despre visul lor la Paris, despre munca inimaginabilă tradusă în performanță, despre bucuria şi satisfacţia . Tot luni, de la ora 21.00, la TVR 1 urmărim şi un reportaj exclusiv în culisele de la Roland Garros, arena emblemă care va găzdui și competiția de tenis de la JO.

(w500)

Canoistul Cătălin Chirilă a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Europene de la Szeged, din Ungaria, după ce a fost de neînvins în proba olimpică de canoe simplu 1000 de metri (C1 – 1000 m). Este doar unul dintre recentele rezultate fabuloase câştigate în competiţii de nivel european sau mondial de către canoistul Cătălin Chirilă.

(w500)

O zi de antrenament începe pentru Cătălin Chirilă imediat după ce răsare soarele, când se lansează pe apă ca şi cum ar fi de fiecare dată într-o cursă pentru medalii. Înainte de JO de la Tokyo, Cătălin Chirilă a fost inclus în „Samurai 2020”, programul de asistență specială destinat sportivilor cu potențial. Ce a însemnat asta pentru el, cum arată antrenamentele campionului, cum trăieşte tensiunile şi emoţia de dinainte de Jocurile Olimpice vom afla luni seară, la „Forţa unui vis”, pe TVR 1.

(w500)

Tânăra de 27 de ani Mălina Călugăreanu este singura scrimeră care va reprezenta România la JO de la Paris. Mălina practică scrima de la vârsta de 12 ani, după ce, o perioadă, a mers la dansuri.

(w500)

„Spre deosebire de pregătirea fizică și tactică cu care a învăţat să mânuiască floreta, psihicul nu se măsoară în repetări. Nu e ceva palpabil, dar e esențial. Dupa Rio ştia că are de lucrat la încrederea în propria persoană și exact asta a făcut”, ne-a dezvăluie Irina Păcurariu. Dar mai multe vom afla luni, la „Forţa unui vis”, când Irina Păcurariu stă de vorbă cu Mălina Călugăreanu.

Avea 19 ani la prima ei Olimpiadă, cea de la Rio de Janeiro 2016. Cea de la Paris aşteaptă o Mălina care, la 27 de ani, promite să încerce imposibilul.

După o pauză de 32 de ani, competiția olimpică de tenis se întoarce pe zgură

(w500)

Roland Garros, celebrele arene din capitala Franței, vor deveni gazdă a turneelor de simplu și de dublu ale sportului alb. Competiția olimpică de tenis se va întoarce astfel pe zgură după o pauză de 32 de ani.

Magicianul acestor arene legendare nu este un sportiv sau antrenor. Nici pe departe. În acest rol sunt doi români din NV României şi, de câţiva ani, specialitatea lor este să repare tot ce se defecteaza la Roland Garros.

(w500)

„Gheorghiţă Tomoiagă şi Radu Ianc sunt doi dintre românii datorită cărora complexul de la Roland Garros este funcţional şi pregătit de competiţie. Fiecare etaj, sală, scaun, colţ de teren din celebrul complex parizian sunt verificate de echipa tehnică din care fac parte meseriaşii din România. Ambii se bucură că au şansa de a trăi pe viu un eveniment ca JO, şansa pe care spun că nu ar putea să o aibă decât o dată în viaţă”, ne-a povestit Irina Păcurariu. Îi cunoaştem pe cei doi români luni, 8 iulie, la „Forţa unui vis”. De la ora 21.00, la TVR 1.

(w500)

(w500)

Televiziunea Română va transmite Jocurile Olimpice de la Paris – cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, pe TVR SPORT, alături de alte canale din portofoliul TVR. Până atunci, telespectatorii TVR urmăresc emisiuni dedicate: legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „Învingătorii”, „Eroii” și „Speranțe”. Din luna mai, Ana Maria Brânză si Costin Deşliu moderează la TVR 1 emisiunea „Vis la Paris”, la care participă sportivi calificaţi la JO Paris 2024 şi antrenori ai acestora. Iar din 17 iunie, partenerii de dialog ai Irinei Păcurariu ne demonstrează cât de departe se poate ajunge prin „Forţa unui vis”.

 

Logo

 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Andreea Dinklage: carieră de succes la Barcelona (II) / VIDEO

Andreea Dinklage, o tânără ambițioasă de 24 ani, născută în România, dar plecată în Germania de când avea 4 ani, a ajuns, prin muncă și studiu ...