loader
Foto

Paris 2024, Olimpiada marilor speranţe se vede la TVR

Televiziunea Română a fost alături de sportivii români și de iubitorii sporturilor olimpice încă din 1960. Jocurile Olimpice de vară din 2024 marchează 100 de ani de la prima medalie olimpică câștigată de România.

 

Pe 26 iulie 2024, Parisul va deveni cel mai fierbinte punct al sportului de pe Mapomond, pentru că la data respectivă va avea loc deschiderea Jocurilor Olimpice de vară. Ceremonia se anunță diferită față de ceea ce am văzut până acum, pentru că va avea loc pe Sena, unde organizatorii pregătesc o paradă pe o distanță de 6 kilometri, cu toate echipele urcate în bărci.

Așa cum ne-am obișnuit, telespectatorii din România vor fi prezenți și conectați în direct la eveniment prin intermediul Televiziunii Române, official broadcaster, care va asigura și anul viitor transmisiuni directe de la cele mai importante şi interesante probe ale Jocurilor Olimpice, în special cele la care participă sportivi români.


La TVR, Jocurile Olimpice Paris 2024 vor însemna 280 de ore de transmisii pe canalele TVR, iar până în acest moment 60 de sportivi români sunt calificaţi pentru întreceri. Cei mai mulţi dintre ei reprezintă canotajul, dar România a mai calificat sportivi la atletism, box, kaiac, ciclism, nataţie şi gimnastică.

Jocurile Olimpice de vară din 2024, cunoscute oficial sub numele de a XXXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, marchează 100 de ani de la prima medalie olimpică pe care a câștigat-o România. În 1924, tot la Paris, naționala de rugby masculin a României obținea medalia de bronz.

Pentru sportivii români, Paris 2024 poate fi Olimpiada marilor speranţe. Tricolorii speră la medalii în competiţia canotorilor, iar David Popovici, Cătălin Chirilă, Sabrina Maneca Voinea sau Lăcrămioara Perijoc pot aduce medalii în sporturile la care vor concura.

Sportivii români calificați până acum la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris:

ÎNOT

David Popovici (înot)

Vlad Stancu (înot)

BOX

Lăcrămioara Perijoc (box - 54 kg)

ATLETISM

Delvine Relin Meringor (atletism - maraton)

Alina Rotaru Kott (atletism - săritura în lungime)

Andrea Mikloş (atletism - proba 400 m)

CANOTAJ

Magda Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iulia Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Victoria Petreanu (canotaj - 8+1)

Mihăiță Țigănescu, Alexandru Danicu, Mugurel Semciuc, Bogdan Baitoc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu (canotaj - 8+1)

Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj - dublu vâsle)

Florin Enache, Ioan Prundeanu, Andrei Cornea și Mihai Chiruță (canotaj - patru vâsle)

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci (canotaj - patru rame)

Patricia Cireș, Cristina Drugă, Andrada Moroșanu și Ema Ciotău (canotaj - patru vâsle

Amalia Bereș, Maria Tivodariu, Magda Rusu și Mădălina Bereș (canotaj - patru rame)

Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru (canotaj - dublu vâsle categorie ușoar

Ciprian Tudosă și Florin Arteni (canotaj - dublu vâsle)

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan (canotaj - dublu rame)

Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel (canotaj - dublu rame)

KAIAC-CANOE

Ilie Sprincean și Oleg Nuță (kaiac-canoe dublu)

Cătălin Chirilă (kaiac-canoe)

GIMNASTICĂ

Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică)

Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță (gimnastică artistică).

64 de ani de la prima știre TVR de la Jocurile Olimpice

Televiziunea Română s-a aflat alături de iubitorii sporturilor olimpice încă din 1960. La ediția de la Roma a Jocurilor Olimpice, Televiziunea Română a transmis știri încorporate în Telejurnale.

Începând cu anul 1964 și cu ediția de la Innsbruck a Jocurilor Olimpice de iarnă, TVR a transmis toate edițiile Jocurilor Olimpice de vară și de iarnă. Singurele ediții care nu au beneficiat de transmisiuni în direct la TVR au fost cele Jocurilor de vară și de iarnă din anul 1988 (Calgary – Canada și Seul – Coreea de Sud), în plină criză a sistemului comunist din România.

În total, România are în palmares 309 medalii la Jocurile Olimpice de vară: 90 de aur, 97 de argins și 122 de bronz. La ultima ediție a Jocurile Olimpice de vară, desfășurată în Tokyo, România a terminat pe locul 46, cu patru medalii: una de aur, trei de argint.

 

Logo

 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Andreea Dinklage: carieră de succes la Barcelona (II) / VIDEO

Andreea Dinklage, o tânără ambițioasă de 24 ani, născută în România, dar plecată în Germania de când avea 4 ani, a ajuns, prin muncă și studiu ...