loader
Foto

Parada filmelor de Crăciun la TVR 1

Dacă doriţi să petreceţi sărbători liniştite, să evadaţi din iureşul agitat al vieţii cotidiene şi să vă relaxaţi cu filme special alese pentru aceste zile, atunci alegeţi oferta TVR 1:  filme romantice, comedii şi feerii de sărbătoare.

 

Ne pregătim de atmosfera magică a Sărbătorilor de iarnă încă de marţi, 22 decembrie, urmărind la Telecinemateca, de la ora 22.10, un film clasic din 1946, în regia lui Frank Capra: Viaţa e minunată! Având ca protagonist pe inegalabilul James Stewart, filmul cu 5 nominalizări la Oscar şi un Glob de aur, figurează în topul celor mai bune 100 de filme făcute vreodată. Dincolo de aprecierile criticilor şi de palmaresul la Oscaruri, filmul este unul dintre cele mai iubite de americani, care au deja tradiţia ca de Crăciun să vizioneze Viaţa e minunată! Este povestea unui om deprimat de greutăţi care ajunge să-şi preţuiască propria viaţă, cu bune şi rele, şi să se bucure de iubirea celor dragi în ziua de Crăciun.

(oar_w460) It's a won

Joi, în Ajun, de la 23.10, la TVR 1 primim în dar Un trandafir de Crăciun – un film romantic şi amuzant despre o minunată poveste de dragoste care se întâmplă cu ocazia celei mai frumoase sărbători din an.

(oar_w460)

În primele două zile de Crăciun, vineri şi sâmbătă, de la ora 14.30, la TVR 1 vin oaspeţi de la mare depărtare ca timp şi spaţiu. Din antica Galie, faimoşii Asterix şi Obelix vin să ne povestească cum luptă ei împotriva imperiului Roman. Aşadar, vineri, râdem în hohote urmărindu-i pe Christian Clavier şi Gerard Depardieu  în Asterix şi Obelix contra lui Cezar , iar sâmbătă în Asterix şi Obelix: Misiune Cleopatra.

(oar_w460)

Dar pentru că este Crăciunul, la TVR 1 mai sunt programate şi alte filme în aceste două zile. Primul film al zilei de vineri, 25 decembrie, este programat la 12.30, când puteţi urmări Vremea speranţei – o frumoasă poveste despre prietenia unei adolescente rebele cu calul bunicilor. De la 21.10, TVR 1 a programat în seara de Crăciun o feerie de sărbătoare, un film ce are la bază unul dintre cele mai îndrăgite basme: Frumoasa şi Bestia. Coproducţie Franţa, Germania, Spania din 2014, filmul are în distribuţie actori cunoscuţi precum Vincent Cassel  Lea Seydoux, sau Eduardo Noriega.

(oar_w460)

Sâmbătă, cea de-a doua zi de Crăciun, este dedicată celor mici, care au la TVR1 pregătite două mari surprize. Prima, programată de la 9.15, aduce în premieră filmul de desene animate romanesc Eu nu vreau pe Marte! Este povestea extraordinară a aventurilor lui Țuțu până pe Marte și înapoi pe Pământ  - într-o animaţie care a câştigat, în acest an, Premiul special la Festivalul filmului pentru copii şi tineret WONDERFEST. Iar aventura celor mici continuă, de la 9.50, cu a doua surpriză: filmul de animaţie: Războiul Stelelor: Războiul Clonelor.

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...