loader
Foto

Pamfil Roată, rapsodul Bucovinei

TVR Folclor sărbătorește aniversarea unuia dintre cei mai respectați interpreți de muzică populară din Bucovina, Pamfil Roată.

 

Născut în comuna Ciocănești, județul Suceava, el se declară a fi un adevărat rapsod, culegător de folclor și compozitor care a dedicat întreaga sa carieră promovării culturii bucovinene.

Cariera sa artistică a început din dorința de a păstra autenticitatea tradițiilor locale și de a le aduce mai aproape de inima publicului.

El nu doar interpretează cântece, dar și compune, punându-și amprenta personală pe fiecare piesă. Acestea reflectă viața simplă de la sat, cu bucuriile și greutățile ei și legătura strânsă cu tradițiile și oamenii locului de unde provine.

De-a lungul anilor, Pamfil Roată a fost invitat în repetate rânduri la emisiuni emblematice ale Televiziunii Române, precum Medalion Folcloric și este prezent în numeroase înregistrări din Arhiva TVR.

Cântecele sale, printre care se numără „Casa părintească” și alte melodii tradiționale, au reușit să păstreze viu spiritul Bucovinei în inimile românilor din toate colțurile țării.

Pamfil Roată este cunoscut nu doar pentru talentul său interpretativ, ci și pentru munca sa ca culegător de folclor și compozitor. A adunat și a conservat numeroase piese tradiționale, contribuind astfel la protejarea patrimoniului Bucovinei.

Cu o carieră dedicată tradițiilor, Pamfil Roată rămâne un reper al folclorului românesc, iar aniversarea sa este un prilej de a-i mulțumi pentru contribuția sa la păstrarea culturii autentice.

Sursa: tvr.ro, Arhiva TVR.

Sursa foto: Medalion Folcloric TVR

 

 

 

Logo

 
„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Documentarul semnat de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, un film despre care deja se vorbește la superlativ, se vede în premieră în weekend, în ...

„Suntem de preț și cu neputințele noastre. Strângeți în inimă iertare și dăruiți. Rugați-vă și încurajați-i pe cei demotivați!”

Bucuria unei misiuni îndeplinite: „Zi de zi, cu părintele Constantin Necula” împlineşte 1500 de episoade la TVR 1. Cel mai frumos moment?„Fiecare ...

„Empatizez foarte mult cu pacienții.” Medicul Răzvan Ene, personalitate din elita medicinei româneşti, la „Brilliant”

Un dialog despre măiestrie în chirurgia ortopedică, despre ascensiune și forţa vindecătoare a empatiei, într-o ediţie „Brilliant”, cu Loredana ...