loader
Foto

O seară de excepție la TVR Cultural: Opereta „Liliacul”, pusă în scenă la Royal Opera House în 1990, în 30 iulie

TVR Cultural le-a propus telespectatorilor să revadă, în 30 iulie, de la ora 22.00, opereta „Liliacul” („Die Fledermaus”), pusă în scenă la Royal Opera House din Londra, în anul 1990, cu nume celebre ale muzicii culte, precum Nancy Gustafson, Joan Sutherland, Luciano Pavarotti și Marilyn Horne.

 

Richard Bonynge este dirijorul Corului și Orchestrei Royal Opera House în această producție exuberantă, inspirată de opera lui Johann Strauss, cu Nancy Gustafson în rolul principal. Printre invitații speciali, se numără Joan Sutherland, Luciano Pavarotti și Marilyn Horne, potrivit prezentării spectacolului.

Rosalinde, soția lui Eisenstein, are o aventură cu Alfred. Eisenstein trebuie să meargă la închisoare în ziua următoare, iar guvernatorul închisorii, Frank, este așteptat să vină să-l ridice. Totuși, Eisenstein acceptă invitația doctorului Falke la un bal mascat, iar când Frank sosește acasă la Eisenstein și o găsește pe Rosalinde cu Alfred, îl confundă pe amant cu soțul și îl ia la închisoare.

Această filmare a spectacolului „Liliacul” a fost și gala de rămas-bun a Damei Joan Sutherland de la Royal Opera House, unde a interpretat timp de 40 de ani. În actul al II-lea al operetei, ea cântă împreună cu Luciano Pavarotti și Marilyn Horne.

Sutherland, născută în Australia în 1926, s-a alăturat Companiei Covent Garden în 1952, jucând în „ Flautul fermecat” al lui Mozart. A fost ridicată la rangul de Damă a Imperiului Britanic în 1979 și a primit Ordinul de Merit în 1991. După ce s-a retras de pe scenă, a continuat să participe la competiții de profil, ca membră a juriilor, împreună cu prietena ei, Marilyn Horne. A murit la vârsta de 83 de ani, în 2010, în Elveția.

Premiera operetei „Liliacul” a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, în 5 aprilie 1874. În România, prima reprezentație a „Liliacului” a avut loc în 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu.

Sursă foto: imdb.com

 

 

Logo

 
Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

publicat: Sâmbătă, 07 Septembrie 2024

Mănăstirea Neamț, cea mai veche așezare monahală din Moldova, păstrează între zidurile ei un adevărat tezaur istoric și duhovnicesc. Biserica ...

Dieta - moft sau sănătate?

Dieta - moft sau sănătate?

publicat: Sâmbătă, 07 Septembrie 2024

Corpurile perfecte de pe rețelele de socializare au determinat o creștere spectaculoasă a numărului de diete considerate miraculoase, când în ...

Cicladele vulcanice: Santorini și Milos

Cicladele vulcanice: Santorini și Milos

publicat: Sâmbătă, 07 Septembrie 2024

Grupul de insule din Arhipelagul Cicladelor sunt, de fapt, vârfuri ale unor munți scufundați acum 5 milioane de ani, cu excepția a două dintre ...