loader
Foto

Ochiul magic, din nou la TVR 1

În prima ediţie, un tulburător documentar: Colectiv, coşmarul fără sfârşit. Din 19 martie, telespectatorii pot urmări la TVR 1 emisiunea de reportaje şi anchete Ochiul magic . Sâmbăta, de la ora 21.00.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Dacă ei speră că noi uităm, nu. Noi doar acumulăm ură, acumulăm disperare şi nu cred că un om normal la cap şi-ar permite să aprindă o scânteie în mintea vreunuia dintre noi” – sunt vorbele înecate de tristeţe ale unui părinte care şi-a pierdut fiul la #Colectiv. Au trecut aproape cinci luni de la infernul din Colectiv şi lumea aproape că a uitat. După acea noapte cumplită, 64 de familii îşi plâng amarnic şi necontenit copiii. Peste o sută de oameni au rămas cu trupurile şi destinele mutilate. Pentru ei toţi, seara de 30 octombrie 2015 va rămâne începutul unui coşmar care nu se va termina niciodată.

Sâmbătă seară, la revenirea emisiunii Ochiul magic în grila postului public, Cătălin Apostol ne-a propus un documentar tulburător intitulat Colectiv, coşmarul fără sfârşit. Urmărim din nou reportaje şi anchete prin Ochiul magic al camerei de filmat din 19 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

Filmul este povestea a ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 30 noiembrie 2015, aşa cum s-a văzut prin ochii supravieţuitorilor şi a rudelor celor plecaţi sau răniţi în incendiu.

 

Despre Ochiul magic

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. Sâmbătă de sâmbătă, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante le putem întâlni la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje – anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare.

Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu se vor folosi de reconstituiri ale evenimentelor.

O parte importantă a programului este reprezentată de Anchetele comisarului Antonescu, rubrica realizată în colaborare cu col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile făcute de către acesta au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...