loader
Foto

Oamenii și legea: Probleme locative, rezolvări în instanță

RECOMANDARI

Ce presupune debranșarea de la rețeaua de termoficare și cât de legal este dacă se întâmplă datorită neachitării la timp a datoriilor? Ce soluții legale există pentru recuperarea debitele în raport cu Asociația de Proprietari? Cum se împart datoriile la bloc între proprietar și chiriaș?

 

Unde depunem cererea de înscriere în Asociația de Proprietari? Cum putem fi scutiți de la plata întreținerii, contesta calculul acesteia sau obține restituirea fondului de rulment? Răspunsul, în ediţia de luni, 30 decembrie, a emisiunii ,,Oamenii și legea”.

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU este Bogdan RĂDULESCU, avocat.

(w882) Oamenii si

Atunci când acţiunile Asociaţiei de Proprietari sunt injuste, aveţi mai multe posibilităţi de a soluţiona problema. Primul pas, sesizaţi în scris Asociaţia din care faceţi parte în vederea rezolvării conflictului pe cale amiabila. În cazul în care nu există o înţelegere între părţi, singura soluţie este sesizarea instanţelor de judecată. În acest caz, puteţi formula o acţiune la Judecătoria de sector sau la cea din localitatea de domiciliu.

(w882) Oamenii si

Potrivit legii Asociaţiilor de Proprietari, proprietarii care fac modificări în apartamente, schimbă destinaţia acestora fără să parcurgă paşii legali, nu cooperează cu Asociaţia de Proprietari pentru a face anumite reparaţii în legătură cu părţile comune, refuză accesul de urgenţă în locuinţe ori stau pasivi în cazul unor reparaţii ce ar trebui făcute şi care-i prejudiciază pe vecini, riscă amenzi.

(w882) Oamenii si

Ne puteţi trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882) Oamenii si

Moderator av. Mihaela OLARU

Echipa redacțională: Raluca AMZĂR, Liliana VĂDUVA

Producător Mihaela GRECU

***

Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii şi legea” - Raluca AMZĂR

 

 
Epoca Brâncovenească: Între transformare, mit și martiriu | VIDEO

Domnia lui Constantin Brâncoveanu, desfășurată între 1688 și 1714, reprezintă un moment crucial în istoria românilor, marcând o epocă distinctă, ...

Învierea Domnului, biruința morții și sărbătoarea vieții

Întreaga învățătură a Bisericii se întemeiază pe Învierea lui Hristos. Învierea este cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Să ne bucurăm și ...

Inactivitate versus activitate fizică

Inactivitate versus activitate fizică

publicat: Sâmbătă, 19 Aprilie 2025

Nu de mult, în societatea și presa românească s-a iscat o polemică despre achiziția unei mașini luxoase de către un campion român. S-au generat ...