Mircea Dinescu a deschis porţile de la Cetate pentru Matilda Pascal-Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, în ediţia de Paşte din 2019. Am revăzut întâlnirea muzical-culinară duminică, 19 aprilie, de la ora 14.30, la TVR1.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.
După ce a petrecut sărbătoarea de Florii alături de familia Davidescu-Temişan, Mircea Dinescu deschide larg porţile de la Cetate pentru o altă familie la fel de frumoasă şi talentată.
Este vorba despre Matilda Pascal Cojocăriţa şi soţul său, Ştefan Cigu.
Sosiţi tocmai de la Bistriţa, cei doi musafiri nu au venit cu mâna goală, ci cu o sticlă de palincă adevărată, din zona lor, iar Dinescu nu s-a lăsat mai prejos şi le-a oferit o sticlă din oţetul de vişine pe care îl prepară în fiecare an, după o reţetă doar de el ştiută.
La Cetate, magia Dunării şi a locului, vinul bun şi bucatele alese îi fac pe oameni să se împrietenească imediat, chiar dacă nu s-au mai întâlnit până atunci. Aşa se întâmplă şi de această dată cu faimoşii invitaţi ai poetului, care s-au pus pe treabă şi au dat o mână de ajutor în prepararea unei reţete speciale de-ale lui Dinescu: un altfel de drob, din măruntaie de ied.
Atmosfera de petrecere e completată de Constantin Lătăreţu şi taraful său, cărora, la un moment dat, li s-a alăturat Matilda Pascal Cojocăriţa. Nici Ştefan Cigu nu s-a lăsat mai prejos şi i-a acompaniat la vioară.