loader
Foto

O bibliotecă, o poveste, o moștenire

RECOMANDARI

În prim-plan, o istorie aparte – cea a lui Andrei Tamazlâcaru, un om care a trăit prin și pentru folclor, un iubitor de carte și de semeni.

 

Prin munca sa neobosită, a unit generațiile, insuflând respect pentru autenticitate și dragoste pentru tradiție.

Recent, biblioteca sa a fost inaugurată în cadrul Studioului de valorificare și cercetare a Patrimoniului, devenind un loc unde tinerii pot descoperi comori rare ale folclorului românesc.

Mai mult decât o colecție de cărți, această bibliotecă este o mărturie a pasiunii acestuia pentru cultura noastră. Înregistrările sale de arhivă au fost digitizate şi pot fi documentate mult mai uşor.

Cei care l-au cunoscut își amintesc cu drag de învățăturile primite. Veta Ghimpu Munteanu, artistă și om de radio, spunea: „Noi, cei de la Tălăncuța, suntem conștienți de faptul că am răsărit ca firul de iarbă printre crăpături de asfalt numai datorită căldurii protectoare a lui Andrei Tamazlâcaru. Tot el ne-a învățat să alegem, să culegem și să rezistăm.”

În fiecare ediție, emisiunea „Tradiții” aduce mai aproape de sufletele noastre oameni, locuri și povești ce definesc identitatea culturală a românilor, dincolo de timp și spațiu.

 

Sursa foto: Arhiva emisiunii „Tradiții”, TVR MOLDOVA

Sursa: TVR MOLDOVA

 

 
Istoria alegerilor prezidențiale din România, din 1990 până în prezent

În 4 mai, românii sunt chemați la urne pentru alegerea șefului statului. După Revoluția din 1989, au fost organizate opt runde de alegeri și au ...

„Cum să fiu mort, dacă-s viu?” - o luptă absurdă prin hățișurile birocraţiei

O poveste neobișnuită despre viață și moarte! Lupta unui bărbat cu sistemul care insistă să-l declare mort, deși el se află în fața ghișeului, ...

Oltenia, între haiducie și poezie, o călătorie inedită la „Exclusiv în România”

Cristi Tabără, Cristina Şoloc şi echipa „Exclusiv în România” calcă pe urmele lui Iancu Jianu, vizitează Muzeul Romanaţiului, întâlnesc un Tezaur ...