loader
Foto

Niculina Gheorghiţă: Scurt îndreptar despre creier şi minte | VIDEO

RECOMANDARI

Unul dintre postulatele fundamentale ale fizicii cuantice susține că realitatea este influențată de intenția observatorului.

 

Această idee revoluționară sugerează că limitările noastre în împlinirea dorințelor derivă, în esență, din propriile noastre convingeri și paradigme mentale.
.

.
Niculina Gheorghiță, psiholog clinician principal și terapeut relațional imago, exemplifică prin activitatea sa aplicarea acestor principii în domeniul psihologiei.

În dialogul său revelator cu Tania Stavilă-Ţunaş, Gheorghiță abordează rolul subconștientului în viața noastră. Conform afirmațiilor sale, subconștientul funcționează ca un sistem operativ care preia informații și experiențe, asigurându-se astfel că majoritatea deciziilor și reacțiilor noastre sunt influențate de programele învățate în copilărie, în special până la vârsta de 12 ani. Această etapă crucială a dezvoltării este esențială pentru înțelegerea comportamentului nostru de adult; un mediu haotic în copilărie se poate traduce în frustrare și confuzie în viața adultă.

O provocare fundamentală pe care Gheorghiță o expune este modul în care putem educa subconștientul pentru a ne alinia dorințelor conștiente. O parte semnificativă a acestei educații subliniază importanța utilizării cuvintelor cu înțelepciune și precizie. Cuvintele nu sunt doar simple etichete, ci instrumente puternice care pot modela percepțiile și realitatea interioară.

Prin răspunsurile sale clare și documentate, Niculina Gheorghiță ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția asupra minților noastre și la puterile pe care le avem în procesul de auto-transformare. Reintegrând cunoștințele psihologice cu principii ale fizicii cuantice, ea sugerează că fiecare individ are capacitatea de a-și reprograma subconștientul, eliminând astfel piedicile autoimpuse.

În concluzie, conversația dintre Niculina Gheorghiță și Tania Stavilă-Ţunaş ne oferă o nouă viziune asupra intersecției dintre psihologie și fizica cuantică, evidențiind cum intențiile și convingerile noastre pot transforma nu doar percepția propriei realități, ci și efectele acesteia asupra vieților noastre. Cunoașterea și conștientizarea sinelui îndemnează la un proces continuu de auto-explorare, esențial pentru împlinirea personală.

 
Vinerea Patimilor  Domnului Iisus Hristos, zi de post negru si rugăciune

Vinerea Mare ne amintește de Patimile Mântuitorului pentru păcatele omenirii, de răstignirea pe Cruce care nu era practicată de evrei, ci de ...

Remix junior: Nicolae Covaci și PHOENIX: trecut, prezent, viitor

Ediție specială  Remix Junior : Ultimul interviu Remix cu Nicolae Covaci / Phoenix merge mai departe: ...

Pătrundem „Secretele istoriei” şi îl cunoaştem pe „Rafael Sanzio, copilul-minune al Renaşterii”

Om, artist, semizeu. Urmărim la TVR Cultural sâmbătă, pe 26 aprilie, de la ora 20.00, un documentar ce înfăţişează personalitatea, parcursul şi ...