loader

Ne vedem la TVR cu cel mai şarmant chef, Antonio Passarelli

RECOMANDARI

A împlinit de curând 57 de ani, este plin de viaţă şi energie, are multe proiecte în care se implică trup şi suflet. Antonio Passarelli a fost invitatul special al Marinei Almăşan pe 17 iunie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Există două feluri de bucătărie. Una e bucătaria amintirilor: mănâci nu pentru că e bun, ci pentru că te face să te gândeşti la ceva de demult. Toţi spun: Vai, ce bună era pâinea prăjită cu untura şi boia din copilărie! Pentru că are gustul copilăriei! Şi există şi o bucătărie făcută pentru a se transforma în amintire. Asta e când vei gusta o mâncare deosebită şi o vei asocia cu un om care stă lângă tine atunci. Şi când vei mai mânca acea mâncare, iţi vei aminti de acel om şi de acele clipe”, povestea Antonio Passarelli într-un interviu.

Despre bucătărie, amintiri, poezia gătitului, într-o nouă ediţie Ne vedem la TVR de vineri după-amiază, ediţie în care Marina Almăşan îl are invitat pe fermecătorul bucătar timişorean de origine italiană, Antonio Passarelli. Actriţele Magda Catone şi Crina Matei li se alătură în studioul Ne vedem la TVR pe 17 iunie, de la ora 17.00, în emisiunea transmisă în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Antonio Passarelli s-a născut în Calabria. La vârsta de 17 ani a început să lucreze într-un restaurant, pentru a-şi putea plăti studiile de psihologie la Universitatea Sapienza din Roma. A devenit bucătar şi a lucrat într-un restaurant până în 1982, când venirea unui nou proprietar care a lăsat standardele foarte jos l-a determinat să ia o pauză de aproape 9 ani, timp în care a lucrat în managementul comerţului en-gros şi şi-a terminat studiile.

În 1990 a venit în România şi a fost cuprins de dorul de a găti, care este, după cum mărturiseşte, „ca o femeie care te ispiteşte”. Astfel, în 1991 şi-a deschis primul restaurant la Timişoara şi, deşi plănuise să rămână la noi în ţară doar trei luni, sunt mai mult de 25 de ani de când locuieşte aici. Explicaţia pentru rămânerea sa în România este pe cât de simplă, pe atât de frumoasă: „aveam nevoie de un pic de pace”. Telespectatorii TVR 1 se vor bucura să îl regăsească pe simpaticul Antonio, cel mai... cântăreţ bucătar la Ne vedem la TVR din 17 iunie.

În platoul emisiunii se vor afla, ca de obicei, oameni dragi ai invitatului, ale căror vieţi sau cariere s-au intersectat, de-a lungul timpului, cu aceea a lui Antonio Passarelli: colaboratori, colegi, prieteni. Telespectatorii vor afla mai multe despre viaţa şi cariera simpaticului bucătar, care sunt preocupările lui în afara gătitului, dar vor şi retrăi, împreună cu el, amintiri din perioada în care prezenta emisiuni la TVR, Antonio fiind cel care i-a făcut să zâmbească, dar şi să poftească pe telespectatori, la Dănutz SRL.

(w882)

Timp de două ore, săptămânal, Marina Almăşan invită în studioul Ne vedem la TVR oameni de succes - profesori, actori, medici, sportivi etc., într-o emisiune relaxantă, amuzantă şi, pe alocuri, emoţionantă. Ne vedem la TVR poate fi urmărită vineri, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

credit foto: TV Mania, arhiva personală, TVR

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Fronturile pe care se va desfășura lupta pentru alegerea unui nou Papă

Un conclav format din 135 de cardinali ar putea alege pe cineva foarte diferit de Papa Francisc.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...