loader
Foto

Melba, un desert elegant

Piersici, zmeură și înghețată - un deliciu! Mai ales când e sezon de piersici și le găsești peste tot, coapte și frumoase. Melba este un desert care le îmbină pe toate și e foarte simplu de făcut. De ce se numește Melba? Inspirat de soprana australiană Nellie Melba, celebrul Chef Auguste Escoffier a creat acest desert și l-a gătit prima oară la un dineu oferit în onoarea artistei.

 

Timp de preparare: 20 de minute

Porții: 4

Ingrediente:

1 pahar cu zmeură

4 linguri de zahăr

6 piersici

1 linguriță cu zeamă de lămâie

1 l de înghețată de vanilie

Recomandări:

În loc de zmeură, poți să folosești căpșune.

În loc de piersici proaspete, poți să pui piersici din compot.

Școala veche a acestei rețete recomandă să fierbi pe loc piersicile, adică să faci un mic compot special pentru acest desert. Dar cum timpul de preparare propus este de doar 20 de minute, poți să folosești fără probleme fructe proaspete.

Ordinea în care se pun ingredientele în castronul de servire este la libera ta alegere. Rețeta propune întâi feliile de piersică, dar poți pune și înghețata ca bază a desertului.

Mod de preparare:

1. Pui în blender zmeura cu 2 linguri de zahăr. Lichidul rezultat îl strecori printr-o sită fină într-un castron și îl pui la frigider.
2. Cu un cuțit mic, cureți piersicile, le tai în jumătăți, apoi le feliezi. Le pui într-un alt castron.
3. Adaugi peste feliile de piersici 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie. Amesteci astfel încât toate bucățile de fruct să intre în contact cu sucul și zahărul.
4. Servirea se face în castronașe de desert aranjate astfel: întâi feliile de piersici, peste ele două linguri de înghețată, deasupra sosul de zmeură.
5. Poți decora cu zmeură ori cireșe, dar nu e obligatoriu. Doar că trebuie să păstrezi de la început câteva fructe. Se poate decora și cu diverse dulcețuri, dar nu mai mult de o lingură pentru fiecare porție. Desertul e acum gata!

Credit foto: Leena Robinson, Shutterstock

Logo

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...