loader
Foto

Galerie foto

Melania Cristina Cotoi - ghid turistic în Florenţa, președinta asociației AlterNATIVA-Associazione Culturale din Florența, Italia

Florența, un oraș de poveste. Cu o arhitectură absolut uimitoare, simbol al Renașterii, te cucerește la fiecare pas. Este locul unde poți atinge trecutul cu mâna ta. La bogăția moștenirii culturale a acestuia au contribuit și mari personalități românești care au scris pagini din istoria României și care în acele vremuri tulburi și-au găsit refugiul în Italia.

 

Unul dintre românii care se preocupă de legăturile istorice dintre Florenţa şi România, şi care cercetează arhivele italiene reușind să transfere valorile trecutului spre generațiile viitoare, este Melania Cristina Cotoi.

(w882)

Născută la Brașov și stabilită în Italia acum 24 de ani, Melania Cristina Cotoi este ghid turistic specializat în arta florentină a secolului XX încă din 2008, dar şi președintele Asociației Culturale AlterNATIVA. Astfel, românca noastră le povesteşte celor care ajung în capitala Toscanei atât despre patrimoniul artistic şi arhitectural local, cât şi despre românii care au scris istorie aici.

(w882)

În același timp este foarte activă pe plan social în comunitatea românească din Florența, fiind, în egală măsură, apreciată și de autoritățile administrative locale italiene.

Prin tot ceea ce face, se poate observa cu ușurință că Melania Cristina Cotoi este mândră de rădăcinile sale și îsi iubește profund orașul de adopție.

Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

(w882) Prezențe

Ați aflat povestea Melaniei Cristina Cotoi dintr-o nouă ediţie a emisiunii Prezențe românești difuzată marți, 22 octombrie 2024, la ora 17.30, la TVR Internațional. Emisiunea va fi reluată în data de 23 octombrie la 2.30 și, respectiv, 12.00.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

***

Credit foto: Arhiva emisiunii „Prezențe românești/Liliana Văduva

 

 

 

Logo

 
Un nou episod Remix: Muzica românească în Brașov (II)

A doua ediție a Remixului dedicat muzicii Brașovului pornește cu primii ani ’90 și ia pulsul mișcării underground de sub Tâmpa. Apar alte două ...

Simona Podaru – „Cel mai implicat părinte”

Simona Podaru – „Cel mai implicat părinte”

publicat: Joi, 24 Octombrie 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 25 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

Raimonda Boian – „Hrană pentru trup... și suflet”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 25 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...