loader
Foto

McLintock! – filmul în care fiul lui John Wayne îi devine ginere | VIDEO

Miercuri, 22 iulie, de la ora 20:10, ați putut urmări la Telecinematecă, la TVR 2 și pe TVR+, "McLintock!" - ultimul film din actuala serie ce îl are pe inegalabilul John Wayne în rolul principal.

 

Filmul, o comedie romantică, este considerat unul de familie, trei membri ai familiei Wayne, tatăl şi primii săi doi fii, fiind implicaţi. John Wayne în rolul principal primeşte replica în film de la fiul său Patrick (care interpretează rolul logodnicului fiicei lui McLintock), în timp ce fiul său cel mare, Michael, este producătorul filmului.

(w882)

Comedia western este inspirată din piesa de teatru a lui William Shakespeare „Îmblânzirea scorpiei”.

George Washington McLintock, un mare crescător de vite şi cel mai bogat om din zonă, aşteaptă cu nerăbdare întoarcerea fiicei plecate la colegiu. El constată cu surprindere că i s-a întors şi soţia, care îl părăsise în urmă cu câţiva ani - dar numai ca să îi ceară divorţul şi custodia copilului.

Deşi McLintock este foarte respectat de toţi cei din jurul său, el ajunge să se lupte cu toată lumea-cu agentul guvernamental care le promisese coloniştilor pământurile lui şi pe cele ale indienilor comanche, cu soţia, cu încăpăţânata lui fiică-şi să-i împace până la urmă pe toţi, în această savuroasă comedie western.

Filmul este o producție SUA, 1963.

Regia: Andrew V. McLaglen

Cu: John Wayne, Maureen O'Hara, Patrick Wayne, Stefanie Powers

Logo

 
Concursul „Enescu”: Roman Lopatynskyi, unul dintre cei mai lăudați tineri muzicieni din Ucraina, este câștigătorul Secțiunii „Pian”

Muzicianul Roman Lopatynskyi, din Ucraina, a fost desemnat câștigătorul Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” - ...

„Regele” continuă să creeze impact în lumea fotbalului românesc

„M-am născut să câștig, nu să exist”, mărturisește Gheorghe Hagi, liderul generaţiei de aur din fotbalul românesc, dezvăluind o mentalitate de ...

Educația axată pe curiozitate și întrebări

Educația axată pe curiozitate și întrebări

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Într-o societate dependentă de știință și dezvoltare, curiozitatea constituie forța motrice pentru învățare, idei noi și inovație. Cum pot ...